Eupen / Battice 2-09-2017

Vanmorgen eerst naar de buienradar gekeken. De voorspelling was, dat het na een koude nacht, vandaag droog zou blijven bij een middagtemperatuur van omstreeks 20 Gr., dus dachten we, geen vuiltje aan de lucht.
Er stonden om 9 uur dan ook 9 coureurs aan het vertrek en de deelnemers waren, Jan, Jo, Martin, René, Nico, Theike, Jos, John en Piet.
Michel (onze fotograaf) en ook Wino zijn sinds deze week op fietsvakantie in Frankrijk. Nico werd door de overige coureurs angstvallig bekeken, want hij liet weten vandaag voor de bloemen te gaan. De reden van zijn optimisme was niet duidelijk maar het kon zijn dat hij uit de verboden pot gesnoept had. Ren
stelde voor om een rit naar Eupen te maken en aldus geschiede. Wel deelde Jos mede, dat hij onderweg zou afdraaien, omdat hij er zeker van was dat er na 12.00 uur een regenbui zou kunnen vallen.
We fietsten onder leiding van Piet en René via Beek en Schimmert naar Hulsberg en vandaar via de kachelsmid naar Schin op Geul. Daarna ging het via Wijlre naar Gulpen. In Slenaken kwam Nico op kop en was nu niet te houden. Hij fietste voortdurend voor de groep uit en duldde niemand voor of naast zich. Hij was dus duidelijk opgeladen.
In Teuven namen we de weg naar Hombourg en hier namen Jos en John afscheid van de groep. Dan met zijn zevenen op weg naar Lontzen en zien nu spoedig dat de lucht begint te betrekken.
We besluiten de korste weg naar Eupen te nemen, omdat we in het bos bij de stuw wel eens natte wegen zouden kunnen tegenkomen. In de buurt van Walhorn had het geregend en waren de wegen nat. Het zag er naar uit dat als we doorfietsten naar Eupen, we het niet droog zouden houden. Dus besloten we Eupen links te laten liggen en via Kettenis, Welkenraedt en Baelen naar Limbourg te fietsen. Vandaar konden we dan naar de bakker op het industrieterrein van Les Plénesses fietsen om daar te pauzeren.
Intussen was de best aardig weer geworden en ook de zon liet zich regelmatig zien. Na 75 km kwamen we aan op onze gewenste pauzeplaats. Maar wat bleek, de winkel was geopend echter de ruimte voor te pauzeren was gesloten. Dan op naar Battice en hier in het centrum vonden we een café/brasserie. Hier merkte Jo dat hij een lekke achterband had, en dus moest die eerst vervangen worden.
Nu konden we om 12.30 uur eindelijk gaan pauzeren. We hadden honger en bestelden allen een broodje kaas, dat we ons goed lieten smaken. Toen we om 13.00 uur wilden vertrekken, vielen er enkele regendruppels en hebben we even beschutting gezocht.
Dan weer op weg voor de korste weg naar huis. Via de bekende wegen kwamen we, met onderweg toch nog een licht buitje, in Val Dieu en daarna in S 'Gravenvoeren en Mesch.
Onderweg kwam Nico weer op stoom en hij fietste kilometers lang aan de leiding en via de Molenweg naar Rothem. Via Bunde, Oud Geulle en Elsloo waren we om 14.45 uur weer terug in Stein.
De coureur van de dag was Nico. De gereden afstand bedroeg ca 122 km.

Gr. René