Fietsverslag Alken 29-3-2017

Vandaag stonden er om 9.00 uur 9 coureurs aan het vertrek. Het was het zonnig en droog weer en ook de Z/W wind was veel minder dan afgelopen woensdag. Het was echter bij een temperatuur van slechts 8 Gr. toch nog veel te koud om al in de korte broek te fietsen.
De deelnemers vandaag waren: John, René, Nico, Jos, Theike, Wino, Piet, Martin en Jan.
De route voor vandaag ging in onderling overleg naar Eupen, al had Wino toch zijn bedenkingen, dit vanwege zijn vermeende slechte vormpeil. Met natuurlijk weer Piet en als metgezel John op kop, ging het in een rustig tempo via Beek en Schimmert naar Valkenburg.
Bij het beklimmen van de Sibbergrubbe kwam René met Piet op kop en viel het op, dat de gehele beklimming voorzien was van nieuw goed lopend asfalt. Het peloton bleef dan ook mooi bij elkaar. Vervolgens ging het via Sibbe naar Margraten, Banholt, Terlinden en Hoogcruts naar De Plank.
Vanaf hier kwam Nico met Piet op kop en fietsten we naar Aubel en via Clermont en Bilstain naar Limbourg. Op de hellingen bleven we goed bij elkaar en dat was prettig fietsen. Piet had het vandaag ook weer op zijn heupen en hij fietste de gehele heenweg (van Stein tot in Eupen) op kop van het peloton. Zelfs Martin kreeg na Limbourg op weg naar Eupen geen kans om langdurig de kop over te nemen. Piet duldde geen andere coureur op kop en fietste dan ook vanaf Limbourg tot Eupen nagenoeg alleen, en in een in een hoog tempo aan de leiding. Piet was vandaag weer de beste coureur in het peloton. Om 11.30 uur arriveerden we na 64 km bij onze pauzeplaats (bakker Niessen) in Eupen. De meeste coureurs bestelden wederom het bekende 'Kleines Fruhstuck'. Het belangrijkste gesprek tijdens de pauze was het slechte weer dat de coureurs hadden tijdens de ronde van Romandië.
Na de pauze hebben we onze tocht vervolgd via het koude centrum van Eupen naar Walhorn. Wino en René gingen op kop en onderhielden een mooi tempo, zodat iedereen goed kon volgen. De tocht ging daarna via Walhorn naar Kelmis. Nico was ook na de pauze in goede doen en reed in zijn karakteristieke stijl dan ook veelvuldig op kop.
Plotseling moesten we echter heel hard lachen, want wat was er gebeurd. Een vogel had de hand van Nico uitgekozen om er een groot waterig poepje op te laten vallen. De collega coureurs hadden medelijden met Nico en zongen als troost het liedje 'Al het goede komt van boven'. Vervolgens moesten we even van de fiets want Nico moest zijn hand schoonmaken met een doek die René hem gegeven had en water van Jos. Via Gemmenich kwamen we in Sippenaeken en hier had John het even moeilijk. Ook nam Piet hier afscheid van de groep en ging alleen verder om nog wat extra kilometers te maken. Via Terziet kwamen we in Epen, Mechelen en Wittem. Hier kwamen René, Nico, Wino en Martin beurtelings op kop en ging het tempo op weg naar Valkenburg flink de lucht in.
Via de Stoeperd en Schimmert fietsten we met wisselende kopmannen terug naar Stein.
Wino ging steeds beter fietsen en daagde Nico herhaaldelijk uit.
Om +/- 14.15 uur waren we weer terug in Stein.
Het was vandaag een rit van 120 km over een geaccidenteerd parcours.
De mooie fietsdag werd bij een temperatuur van 11 Gr. afgesloten.

Gr. René