Eupen 27-09-2017  

Vandaag om 9.00 uur stonden er onder mooie omstandigheden, 9 coureurs aan het vertrek. Diverse coureurs waren zelfs in zomertenue, maar dat waren dan ook de herintreders Frans en Wino die na een vakantie van diverse weken of maanden de bruine beentjes wilden tonen.
Het was vanmorgen 11 Gr. en licht bewolkt met daarbij een zwakke Zuid/Oosten wind, dus ook vandaag weer lekker fietsweer. De voorspelling was, dat het vanmiddag meer dan 20 Gr. zou worden.
De aanwezige coureurs waren: René, Theike, Jan, Jo, Jos, Nico, Frans, Wino en gastrijder Jac Q. Martin had zich afgemeld, want hij is een weekje op vakantie in Oostenrijk. Wino was vandaag niet zenuwachtig want hij had in Frankrijk veel kilometers gemaakt, dus dat moest vandaag wel lukken. Wat betreft de route voor vandaag, we waren er snel uit want Jan stelde voor om naar Eupen te fietsen.

Vervolgens vertrokken we met René en Nico op kop, eerst naar Elsloo want Frans had zijn bidon vergeten. Vervolgens in een mooi tempo via Beek, Oensel, Schimmert en Haasdal naar Valkenburg. Hier beklommen we gezamenlijk de Sibbergrubbe. Wino was op het einde van de Sibbergrubbe aan het front verschenen om te laten zien dat hij goede benen had. In Sibbe namen Jac en Nico de kop over en nu ging het via Scheulder naar Euverem en Slenaken. Met de bergzone in aantocht kwam ook Frans naar voren en ook hij liet zien dat hij goede benen had. Via Teuven fietsten we met Jac en Wino op kop naar Henri Chapelle. Nu nam Jan de leiding en hij voerde ons naar Welkenraedt. Nico kon het niet laten en hij fietste vanmorgen dan ook weer herhaaldelijk voor de groep uit. Dan op naar Eupen en hier wachtte ons een verrassing. Omdat het pas 11.00 uur was besloot Jan na overleg met een tweetal coureurs er nog een lus aan te plakken, met als gevolg verbazing alom want men wilde al aan de koffie. We fietsten nu boven in Eupen niet naar rechts, maar naar links, om zo bij de stuw uit te komen. Dat hebben we geweten, want onder leiding van Jan en René fietsten we nu over zeer slechte binnenwegen een extra rondje Eupen. Plotseling was de weg afgesloten en moesten we toch weer richting centrum Eupen. Om 11.30 uur arriveerden we bij bakkerij Kockartz en namen plaats op het terras.

Het grootste gespreksonderwerp was het wereldkampioenschap wielrennen van afgelopen weekend in Oslo. Ook was er een kleine verkleedpartij, want diverse coureurs deden kniestukken en armstukken uit. Na de pauze gingen we om 12.10 uur weer verder richting Limbourg. De terrassen in Eupen zaten redelijk vol want het weer was nu bijna zomers. Jan nam de leiding en er werd stevig doorgereden. Onderweg nam Frans de kop over van Jan. Dan naar de beklimming in Bilstain en met Frans of René op kop kwamen we met een aantal coureurs afgescheiden boven. We wachten boven, maar Nico reed ook nu weer door en wachtte niet op de groep. Vanwege een wegomlegging moesten we echter een andere weg nemen, waardoor we Nico uit het oog verloren.
We zijn op diverse strategische punten blijven wachten maar Nico liet zich niet meer zien. Ook was hij telefonisch niet te bereiken. Aangezien Nico in deze streek de weg moest kennen, besloten we om dan maar als groep verder te fietsen. We fietsen nu naar Henri Chapelle en hier namen Jac en René de leiding.
In Aubel kwam Jos op stoom en hij voerde ons in een hoog tempo naar Terlinden en ging het verder naar Banholt. Hier was wederom een wegversperring en moesten we onze weg vervolgen via Herkenrade en Honthem naar Cadier en Keer. Hier was Jo onze gids en fietsten we naar Sibbe. Met Frans op kop ging het nu naar de Molenweg en vandaar met Jo en Frans naar Rothem.
Dan met René en Frans of incidenteel Wino op kop via Oud Geulle naar Elsloo en Stein. Om 14.30 uur waren we weer terug in Stein.
De afgelegde afstand (Stein-Stein) bedroeg 128 km.
Wino en ook Frans waren vandaag dik in orde.

Gr. René