Fietsverslag van rit naar Brüggen 26-8-2017

Het was vanmorgen prima fietsweer met bijna geen wind en een temperatuur van 18 Gr. Het zou in de loop van de middag echter 25 Gr. kunnen worden.
De 12 deelnemers waren Jan, Jo, René, Martin, Piet, Nico, John, Wino, Theike, Michel, Jos en Ger. Na de lange geaccidenteerde rit van afgelopen woensdag was nu het voorstel om naar het Noorden, richting Brüggen in Duitsland te fietsen. De rit stond al geprogrammeerd in Jan zijn Garmin en dus was Jan vanmorgen onze koerskapitein. Met Martin en René op kop fietsten we naar het veerpont in Berg a/d Maas en vandaar met René en Nico op kop, via het fietspad langs de Maas naar Maaseik.
Het tempo lag rond de 31 km/h en dat was voor iedereen goed te doen. Er werd bij dit tempo dan ook nog veel nagepraat over onze rit van afgelopen woensdag. Piet kon het nog altijd niet begrijpen waarom hij op de terugweg vanaf de Ruhrsee, de weg naar Eupen niet meer kon vinden. Hij had er enkele slapeloze nachten van gehad en had ten einde raad, toch maar de landkaart van deze Eifel regio geraadpleegd. Hij had deze kaart vandaag ook meegenomen om eenieder te laten zien waar we verkeerd gereden waren.
Via een nieuwe route langs de rand van Aldeneik kwamen we weer op onze bekende weg naar Ophoven. Dan via een nieuwe aangelegde weg met verhoogd fietspad, aan de buitenkant van Geistingen naar Kessenich.
Door op het verhoogde fietspad te fietsen had je een heel mooi uitzicht over de Maasplassen. Via Kessenich kwamen we vervolgens in Thorn. Nu moesten we over een kasseienweg fietsen die iets omhoog liep. René en Nico stonden nu de kop af aan Jan en John. Jan toonde vandaag een goede vorm, en ook John was na zijn vakantie in Spanje weer in goeden doen.
Onderweg schampte Nico, die midden in de groep reed, op een fietspad zijn linker hand aan een paaltje dat midden op de weg stond. Gelukkig was er zo te zien alleen maar een kneuzing van zijn hand. Via Panheel, Heel, Beegden, Horn, Buggenum en Neer kwamen we aan bij het veerpont in Kessel.
We moesten hier even wachten want het pont lag aan de overkant van de rivier. Jo betaalde de overzet kosten voor de gehele groep. Vervolgens was Jan weer onze gids en m.b.v. de Garmin fietsten we met veelvuldig Martin op kop, naar Reuver en vervolgens naar een voormalig militair oefenterrein in Duitsland.
In het begin moesten we een voor een door een hek, en was het wegdek slecht, hetgeen Nico niet zo leuk vond.
Bij het verlaten van het terrein moesten we ook weer door een grote ijzeren draaipoort.