Rit naar Zolder 24-06-2017  

Vandaag om 9 uur stonden 11 coureurs aan het vertrek.
De deelnemers waren: Jo, René, Jos, Wino, John, Piet, Ger, Martin, Theike, gastrijder Math Keulen en ook weer Jan. Frans had zich afgemeld en Nico en Michel waren wegens ziekte afwezig. We missen daardoor al enkele weken de mooie foto's die Michel van onze fietsgroep maakt.
We wensen Michel en ook Nico een spoedig herstel toe en hopen hun binnenkort weer in ons midden te hebben. Het was na de tropische hitte van afgelopen week behoorlijk afgekoeld met een temperatuur van 19 Gr.. Onze grootste tegenstander vandaag was echter de felle wind die met een windkracht 4 tot 5 uit de richting Z/W waaide. Regen was echter niet te verwachten.
We besloten om vanwege de harde wind naar Zolder te fietsen en dat was schuin op de wind. Piet wist zoals gebruikelijk wel weer een mooie route, waarbij we veelvuldig uit de wind konden fietsen. Dus zo gezegd zo gedaan en met Piet en Ger als verkenners op kop ging het richting België.
De route ging via Elsloo naar Kotem en op de brug passeerden we de damesfiets groep uit Stein met Leny Coumans aan de leiding. In Kotem werd Ger afgelost door Math en ging het verder naar Opgrimbie en vandaar naar de enige beklimming van vandaag, genaamd 'De Duivelsberg'. Vervolgens reden we over voornamelijk fietspaden door een bosrijke omgeving met veel draaien en keren naar Zutendaal.
Piet en Math reden op de fietspaden na de vele bochten hard door. Hierdoor was het voor de coureurs die achterin reden moeilijk fietsen, omdat ze steeds weer gaten moesten dichtrijden. Vervolgens fietsten we met Piet als navigator ook weer via vele boswegen naar Zwartberg en daarna naar Houthalen-Helchteren. We bleven ook nu weer zoveel als mogelijk over slingerende bospaden fietsen. Toen we op een hoofdweg uitkwamen nam Jo de leiding over van Math en het laatste stuk naar onze pauzeplaats Bolderberg reed René samen met Piet aan de leiding. Ook vandaag had Piet weer het hele traject van 70 km aan de leiding gereden. Om 11.30 uur kwamen we aan bij onze pauzeplaats in Bolderberg en konden buiten op het terras plaats nemen. Het was echter geheel bewolkt en ook de temperatuur was gezakt naar bijna 17 Gr.
Het duurde even voordat de broodjes-kaas opgediend werden, maar ze waren wel lekker, pas afgebakken en knapperig. De koffie werd geserveerd met bonbons en ook die lieten we ons goed smaken. Piet werd regelmatig de vraag gesteld, hoe het toch komt dat hij momenteel zo goed en hard fietst. Het is erg verdacht en diverse coureurs betwijfelen of dit fietsen wel op natuurlijke basis gebeurt. Piet lachte alleen maar en hield verder zijn mond.
Na een pauze van ongeveer 45 minuten gingen we weer op pad met Martin en Piet op kop.
Op het fietspad langs het Albert kanaal stond de wind gunstig en plotseling demarreert Piet. RenĂ© ging hem halen, waarna Math en René de groep op sleeptouw namen. Het ging nu goed vooruit en kwam het tempo niet onder de 35 km/h en dit ondanks de zijwind. Na de weg langs het kanaal nam Piet als navigator, weer de leiding en samen met Math ging het ook weer via voornamelijk fietspaden door een bosrijke omgeving naar Genk en Zutendaal. Math en René wisselden elkaar af aan de kop, maar Piet bleef in hoog tempo ons de weg wijzen.
In Zutendaal kwamen we weer op bekende wegen en via de weg langs de FN fabriek fietsten we naar de Duivelsberg en kwamen zo in Maasmechelen en gingen we naar Kotem. Via de brug over de Maas en het Kanaal kwamen we weer in Stein, alwaar we om 14.10 uur arriveerden.
De gereden afstand (Stein-Stein), met een gemiddelde van 28,9 km/h bedroeg 121 km. We hebben dus gezien de weersomstandigheden hard gereden, en Piet was vandaag wederom de beste coureur in het peloton.
Ook was het vandaag een zogenaamde 'Paaltjes' rit want vanwege de vele paaltjes op de fietspaden door het bos, hebben we heel vaak de roep 'Paaltjes' gehoord.
Het is voor ons coureurs altijd weer een raadsel, hoe het komt dat Piet bijna overal zo goed de weg kent.
Piet je bent een kanjer.

Gr. René