23-09-2017 Rit naar Bocholtz

Vandaag was de officiële herfst begonnen met als weersverwachting, in de ochtend mist maar daarna mooi herfstweer met volop zon en een temperatuur van 20 Gr., dit echter pas ver in de middag. Bij het vertrek was het 12 Gr, weinig wind en plaatselijk lichte mist, dus redelijk fietsweer.
Toch stonden er om 9.00 uur maar 5 man aan het vertrek. De vakantiemannen zijn nog altijd niet terug en ook Jan moest verstek laten gaan. Het was vandaag namelijk Nationale Burendag en Jan deed hier aan mee. Er hing een spandoek op de oprit met de tekst, dat iedereen van harte welkom was. Dus moest Jan vandaag voor gastheer spelen. De deelnemers vandaag waren: Jos, Nico, René, Jo en Theike. Besloten werd, om in de buurt te blijven, en de keuze viel op voorstel van Jos op Bocholtz.

Met koerskapitein Jo op kop ging het samen met René in een goed tempo via Beek, Catsop, Geulle en de Dennenberg naar Bunde en vandaar via Itteren en Borgharen naar Amby. Er hing plaatselijk nog altijd een lichte mist en de temperatuur kwam niet boven de 12 Gr. Vervolgens kwamen we nu op de Molenweg en fietsten we met nog altijd Jo (hij was in uitstekende vorm) en René op kop via Bemelen en Antoniusbank naar Cadier en Keer. De beklimming in Antoniusbank werd in een mooi tempo genomen waardoor iedereen bij kon blijven. Nu kwam Theike naar voren en samen met René nam hij de kop tot in Banholt, waarna beiden afgelost werden door Jos. Via Reijmerstok ging het naar Euverem. Jo plaatste enkele malen een demarrage (plaagstoten) maar werd steeds door Nico tot de orde geroepen. Met wisselende kopmannen fietsten we richting Mechelen en daarna naar Wahlwiller en Nijswiller. Nu maakte de zon aanstalten om door de wolken heen te breken. Via Baneheide en na 55 km kwamen we om 11.15 uur aan op onze vaste pauzeplaats in Bocholtz. We pauzeerden binnen, omdat het buiten op het terras nog te koud was. Vervolgens lieten we ons de koffie en de vlaai goed smaken. Tijdens de pauze kwam uiteraard het behalen van de wereldtitel tijdrijden door Tom Dumoulin ter sprake. Ook Nico vertelde weer over zijn tijd als amateur wielrenner.

We maakten er een lange pauze van en om 12.00 uur gingen we weer op pad. De zon liet zich nog niet overtuigend zien en het was ook nog een beetje fris. Met René op kop ging het in rap tempo via Simpelveld naar Ubachsberg en van Colmont via Ransdaal naar Craubeek, alwaar we met Jo op kop naar Klimmen fietsten. Vervolgens ging het met diverse kopmannen naar Hulsberg en Schimmert. Daarna via Haasdal richting Valkenburg, Houthem en Geulhem. Uiteindelijk fietsten we de binnenweg naar Rothem en kwamen weer op onze bekende weg naar Bunde. Hier nam Jos de kop en via Oud Geulle en Elsloo waren we om 13.30 uur en na 95 km weer terug in Stein. Het was vandaag ondanks de weinige deelnemers toch weer een leuke fietsdag, waarbij we heel goed samen gereden hebben.

Vandaag zijn er vanwege het ontbreken van een fotograaf geen foto's gemaakt, terwijl we ook geen Garmin data hebben.

Gr. René