Herve 20-09-2017  

Vandaag om 9.00 uur stonden 7 man aan het vertrek. De deelnemers waren: Jan, Jo, René, Nico, Theike, Ger en Martin.
Vanmorgen was het goed fietsweer, droog, weinig wind en met 11 Gr. een mooie temperatuur. Het gesprek bij de start was uiteraard weer: Waar gaan we vandaag naar toe? De weersvoorspelling voor vandaag was gunstig, dus een rit van +/- 100 km moest kunnen en zou dan ook meer dan genoeg zijn voor vandaag.
We kozen voor een heuvelachtig parcours en de bestemming werd Herve. Dus vertrokken we met Ger en René op kop richting Beek en vandaar naar Ulestraten. Vervolgens ging het in een mooi tempo naar de Molenweg. Via Withuis kwamen we in België. Hier droeg René de leiding over en fietsten we met wisselende kopmannen (Nico of Theike) samen met Ger, naar Dalhem. We kwamen nu in de heuvelzone, en in een mooi aangepast tempo reden we richting Blégny en dan via Bolland naar Melen. Via een omweg door het dorp, genaamd José kwamen we bij onze vaste pauzeplaats aan de rotonde in Herve.
Inmiddels had Ger in José de groep verlaten en fietste alleen verder naar Banneux. Het was nu 11.15 uur en hadden 58 km op de teller. Het was niet druk in de broodjeszaak en dus konden we allen tezamen aan een tafel plaatsnemen.
De gesprekken tijdens de pauze gingen over diverse onderwerpen en natuurlijk ook over de wereldkampioenschappen tijdrijden vanmiddag in het Noorse Bergen. Tom Dumoulin was hier een van de favorieten. Om 11.50 uur gingen we weer op pad. Het was duidelijk kouder dan bij het vertrek in Stein. Vervolgens even overleg over hoe nu terug, maar allen waren van mening dat we voor de variatie de weg naar Henri Chapelle moesten nemen.
Met Jan op kop ging het naar Battice en daarna richting Charneux, om vervolgens in Henri Chapelle uit te komen. Onderweg was ook Jo heel actief en hij liet zien dat hij vandaag heel goede benen had.
Vanaf Henri Chapelle fietsten Jo, Jan, Nico en Martin kop over kop met grote snelheid naar Aubel, Margraten en Valkenburg.
Via de Stoeperd, Schimmert en Beek waren we om 13.30 uur weer terug in Stein.
De gereden afstand (Stein-Stein) bedroeg volgens de Garmin van Jan 105 km.

Gr. René