Rit naar Venwegen 5 juli 2017

Er stonden om 9.00 uur 8 coureurs aan het vertrek.
Na een week waarin we door de regen niet hebben kunnen fietsen waren we weer gemotiveerd om aan het vertrek te staan.
Vandaag hoefden we niet te overleggen waar we naar toe zouden fietsen, want Jan had al huiswerk gemaakt en zijn voorstel was Venwegen, een rit van ongeveer 120 km. Het weer was prima, zonnig en reeds 18 Gr. met een lichte Z/W wind. De deelnemers waren: Jan, René, Theike, Martin, Ger, en de gastrijders, Thei L, Jacques Q en Jo P..
Grote afwezige was Piet. Ger is nog bij hem langs geweest maar alle raambedekking was dicht, dus we denken dat Piet zich verslapen heeft.
We fietsten met Ger en Jacques op kop van Stein naar Beek en dan richting Geverik, Schimmert, Hulsberg, Wittem en vervolgens via Partij binnendoor naar Wahlwiller. Hier namen we het fietspad langs de rijksweg naar Nijswiller en Lemiers. Via Holset kwamen we op de bekende route naar Vaals. Vervolgens beklommen we bij Vaalsbroek de helling naar Gemmenich, waarna Jacques de koppositie overdroeg aan René.
Ger had vandaag goede benen, want hij bleef samen met René op kop fietsen tot in Kelmis. We fietsten nu met wisselende kopmannen op een heuvelachtig parcours via Kelmis, Hergenrath, Lichtenbusch, Rott en Mulartshutte naar Venwegen.
Na 62 km kwamen we om 11.40 uur aan op ons pauze adres, namelijk hotel-restaurant Birkenhof in Venwegen. De zon scheen volop en we konden zodoende plaatsnemen op het mooie terras met geweldig uitzicht over de landelijke omgeving. Hier ontmoeten we ook een wielerclub uit Stein namelijk WTC 'Aan de Meule' die zich reeds te goed deed aan cola met Kuchen. Het was mooi weer en dus was het goed toeven op deze mooie plek. Ook wij bestelden Kuchen met cola en het gesprek aan tafel was natuurlijk de diskwalificatie en uitsluiting van Peter Sagan in de Tour de France en iedereen had hier wel een mening over. De pauze duurde dan ook bijna drie kwartier en om 12.20 uur vertrokken we weer, met Jan op kop richting Kornelimunster.
Het parcours was in eerste instantie dalend en in Kornelimunster namen we het fietspad waarna we uiteindelijk via via in het Aachener Wald uitkwamen. De weg in het bos was ondanks de regen van afgelopen week goed berijdbaar, maar door het vele grind op de weg was het toch oppassen, vooral in de bochten. Jo en Jacques waren afwisselend onze kopmannen, die dus in het bos het meeste kopwerk voor hun rekening namen.
Via het heuvelachtige parcours door het bos kwamen we op het Drielandenpunt en nu ging het via bekende wegen naar Vijlen, Mechelen, Wittem, Wijlre en Valkenburg. Onze gastrenners Thei, Jo en Jacques waren ook nu weer heel actief en namen (in hoog tempo) beurtelings de groep op sleeptouw.
Het was inmiddels behoorlijk warm geworden en met wisselende kopmannen ging het vervolgens via de Stoeperd naar Schimmert, Beek en Stein.
Na 122 km (Stein-Stein) waren we om 14.30 uur weer terug in Stein.
Het was vandaag weer een mooie fietsdag over een heel mooi parcours.

Gr. René