1-04-2017 Rit naar Neeroeteren

Vanmorgen was het voor de eerste keer dit jaar dat we om 9 uur vertrokken. De buienradar gaf aan dat we tussen 9 en 10 uur lichte regen konden verwachten. Toch stonden er 10 coureurs aan het vertrek.
Het waren Wino, René, Martin, Jan, Jo, Piet, Ger, John, Frans en Theike. Wino was ook weer van de partij en hij zag er na zijn skivakantie mooi gebruind uit. Ook was hij jarig geweest waardoor hij de felicitaties van de aanwezige coureurs in ontvangst mocht nemen.
Afwezig waren Michel, Nico en Jos. Het was vanmorgen koud (slechts 12 Gr), bewolkt en op de regenradar kon je zien dat de regenkansen in de ochtend groot waren. Dus was het zaak een route te kiezen, waarbij we van de voorspelde regen geen last zouden krijgen. Besloten werd om een rit naar het Zuiden/Westen te fietsen, omdat we dan de meeste kans hadden om niet nat te worden. Dus gingen we met Piet en Ger op kop via Elsloo en Catsop naar Moorveld. In Elsloo begon het al licht te regenen en begonnen we ons af te vragen of we niet huiswaarts moesten gaan. Frans maakte van de gelegenheid gebruik om voor de groep uit te fietsen en hij ging richting Slingerberg. De rest van de groep ging schuilen onder het viaduct van de autoweg in Moorveld. Na 10 minuten was het droog, maar de weg was geheel nat, waardoor er niet veel animo meer was om verder te fietsen. Besloten werd om dan maar huiswaarts te gaan.
In Elsloo kwam Wino met het voorstel om bij hem thuis ter gelegenheid van zijn verjaardag, koffie met vlaai te gaan eten. Dit voorstel werd in dank aanvaard en 8 coureurs besloten op de uitnodiging in te gaan. Ook werd Frans gebeld die zich later in burgerkloffie bij de groep aansloot. Anita was een geweldige gastvrouw en zorgde voor de lekkere koffie, terwijl Wino bij de buurman vlaai ging halen. Nadat we Wino toegezongen hadden met een 'Lang zal hij leven' gingen we aan de slag met de bijzonder lekkere vlaai, die door Anita vakkundig in kleine stukken gesneden was, zodat we beide soorten vlaai konden proeven. Het was er erg gezellig en natuurlijk ook door de 'Stomme Zever' die er verteld werd.
De koffie pauze duurde bijna een uur en de vraag was, wat doen we, want het was inmiddels droog geworden en ook de weg was al redelijk opgedroogd. Wino, Theike, René, Martin, Jan, Jo en Piet besloten om toch nog een toertje te maken en dus gingen we op weg. Anita werd door alle coureurs bedankt en uiteraard gekust voor de goede zorgen tijdens de pauze. We fietsten met Piet en René op kop over de brug over de Maas (hier had het niet geregend) en namen de afslag naar het fietspad langs het kanaal en kwamen uit bij het winkelcentrum Maasmechelen Village. Hier reed Jo wederom lek bij een verhoging van de weg door wegwerkzaamheden. Vervolgens weer verder via het fietspad door het bos naar Neeroeteren en we besloten daarna om terug te gaan richting As. Wino ging nu samen met Piet op kop fietsen en het ging hem bijzonder goed af. In As verliet Theike de groep en ging alleen huiswaarts, terwijl de rest van het peloton nog een lus richting Zutendaal maakte. Wino was nu de grote animator en reed continue alleen of met iemand anders op kop. Ondanks dat hij een aantal weken niet gefietst had reed hij uitstekend. We hebben het al vaker gezegd, Wino is uitzonderlijk getalenteerd.
Vervolgens fietsten we in Zutendaal via de Duivelskuil naar Maasmechelen en vandaar terug naar Stein. Om 13.40 uur waren we na 85 km weer thuis. Het was vandaag ondanks het regenachtige begin, toch weer een hele leuke fietsdag. Er zijn vandaag wegens de afwezigheid van onze fotograaf geen foto's genomen, wel een 3 tal foto's van de bijeenkomst bij Wino

Gr. René