Teuven 17 juni 2017   

De weersvoorspelling voor vandaag was prima. In de loop van de middag en in de namiddag grote kans op zonneschijn bij een temperatuur van 23 Gr. Het was vanmorgen echter een beetje fris bij de start.
De animo bij de clubleden voor de rit van vandaag was redelijk goed. Afmeldingen waren er van Nico (nierbekken ontsteking), Jan (mantelzorg voor zieke partner) en Michel (herstellende van sleutelbeen breuk) Zodoende stonden er om 9.00 uur 10 coureurs aan de start. De aanwezigen waren: Frans, John, Theike, Martin, Jo, Jos, Wino, Ger, Piet en René.
De route voor vandaag (een rondje door de Voer) was op voorstel van Piet, snel beslist. Het was vanmorgen 15 Gr. met een matige wind uit het Z/W. Over de bekende wegen ging het met Piet en Martin op kop in een mooi tempo met de wind op zij, via Beek en Schimmert naar Valkenburg. Nu beklommen we gezamenlijk, met Piet en René aan de leiding, de Dahlemerberg, en vandaar fietsten we naar Margraten en Honthem. Hier kreeg Martin wederom een klapband en moesten we even van de fiets. Dan op naar Mheer en Banholt. Via Terlinden fietsten we naar de Planck en dan ging het via binnenwegen naar S'-Gravenvoeren. Nu kwamen we op het geliefde terrein van Frans en er volgden diverse beklimmingen waar ik zelf nog nooit geweest was. Een zware beklimming was lang en had stukken tot 16%. Frans was natuurlijk als eerste boven, gevolgd door John en René. Via Warsage kwamen we in St. Jean-Sart en vandaar fietsten we via een heuvelachtige route naar Aubel.
Hier namen we de weg omhoog langs het slachthuis en gingen op weg naar Teuven. Bij het uitrijden van Aubel verliet Ger de groep en ging alleen verder naar Banneux. Dan verder naar Teuven en hier namen we de beklimming genaamd 'De kleine Flap' en fietsten dan naar onze pauzeplaats. Ook op deze klim reed Frans weer op kop, gevolgd door John en René. Frans vertoonde ook vandaag weer een goede vorm op de beklimmingen. Wino zat vaak te puffen, maar vond achteraf dat hem dit goed gedaan had. Hij maakt zich dit jaar namelijk niet meer zo vaak moe. Het verstand komt met de jaren zei hij.
Om 11.45 uur waren we toe aan koffie met vlaai en gingen pauzeren in Auberge 'De Smockelaer' boven aan de afdaling naar Teuven. Het was inmiddels mooi weer geworden, de zon scheen regelmatig en we konden op het terras plaats nemen. Nico werd node gemist vanwege zijn uitzonderlijke verhalen en uitspraken, maar Wino heeft hem met heel veel 'Stomme Kal' prima vervangen. Om 12.30 uur zijn we weer vertrokken richting Epen en Camerig.
Op de Camerig ging John op kop fietsen en reed weg van de groep. Maar na enige tijd demarreerde Jos en met een krachtige aanzet kwam hij al snel bij John en liet hem ter plaatse. We sloegen halverwege links af om via het bos naar Vijlen te fietsen. In de afdaling naar Mechelen klapte wederom een binnenband bij Martin. Dit was al de derde keer sinds afgelopen woensdag.
Nu wilde Frans wel eens weten hoe dat kon, en hij ontdekte een kleine scheur aan de zijkant van de buitenband. Na een provisorische reparatie fietsten we met René op kop naar Wittem. Hier nam Piet afscheid van de groep en ging alleen verder om nog wat extra kilometers te maken. Daarna ging het met wisselende kopmannen goed vooruit via de bekende wegen naar Valkenburg.
De wind was nu gedraaid en stond voornamelijk op kop. Via de Stoeperd kwamen we in Schimmert en daarna via Elsloo weer terug in Stein. De afgelegde afstand bedroeg 103 km. Het was vandaag een mooie rit met van alles wat en waarbij de begenadigde klimmers goed aan hun trekken zijn gekomen.
Om 14.15 uur waren we weer terug in Stein.
Vandaag is er door het ontbreken van Jan en Michel, geen Garmin data en foto's beschikbaar.

Gr. René