Herve 16-08-2017  

Vanmorgen met goed weer in het vooruitzicht stonden er acht rijders op onze vaste verzamelplaats.
Een aantal coureurs hadden zich afgemeld. Jan zou vandaag een autorit Assen visa versa maken en Rene moest Lientje bijstaan die met koorts in bed lag.
De aanwezigen waren Piet,Ger,Martin,Jo,Theike,Nico,Jos en Michel. Een aantal rijders gaven te kennen dat ze rond 14.00u thuis wilden zijn, dit ook al omdat de meesten zondag en maandag reeds een flinke rit hadden gemaakt.
Er werd gekozen voor een tocht naar Herve, met de mogelijkheid voor de liefhebbers om door te kunnen fietsen naar Banneux. Met Jos en Piet op kop vertrokken we uit Stein. Het ging in een gestaag tempo via Ulestraten langs de luchthaven en daarna van Meerssen naar Maastricht. Hier staken we de A2 over via de nieuwe fietsbrug om vervolgens door Scharn naar Cadier en Keer te rijden. Vandaar ging het naar Sint Geertruid en aansluitend naar Mesch. Eerst nog van s'-Gravenvoeren naar Val-Dieu en daarna begon voor velen van ons het onbekende, zoals we dat langzamerhand wel gewend zijn van Piet.
Dan denk dat je dat je na al die jaren in een voor ons allen bekende omgeving wel zo'n beetje elk weggetje en klimmetje kent.
Nou niets is minder waar. Piet weet ons steeds weer te verrassen en over het algemeen zijn het niet de gemakkelijkste routes die hij kiest. Bij de talloze klimmetjes die we vandaag moesten nemen was Jos steeds degene die ver voor de rest als eerste boven arriveerde.
Met onze nestor Nico als goede tweede. 'Nico chapeau'.
Na wat omzwervingen in het land van Herve belanden we uiteindelijk midden in het centrum van Herve. Dit hadden we te danken aan wegwerkzaamheden die daar overal in volle gang waren. Na wat speurwerk bereikten we onze vaste pauzeplaats bij de rotonde.
De voor ons bekende stevige porties gebak vergezeld van cola lieten we ons goed smaken. Tevens werd door iedereen ingestemd met het voorstel om vanaf hier huiswaarts te keren zonder een extra lus Banneux.
Na de pauze reden we via Soumagne, Blegny, Visé en Lenaye naar Maastricht.
We hebben nog even stil gestaan bij de werkzaamheden aan de Noorderbrug.
Hier wordt de hand gelegd aan het vervangen van een brugdeel, de toegepaste methode is uniek voor heel Europa.
Het algehele beton werk wordt uitgevoerd door onze sponsor HENDRIX BOUW. We waren iets later dan gepland terug in Stein.
Het was een hele mooie en zeer verrassende fietstocht.

Gr. Michel