Rit naar Eupen 15-07-2017  

Vandaag stonden om 9.00 uur, 9 clubleden aan de start in het tenue van onze sponsor Hendrix bouw. De groep was verre van compleet, want vanwege blessures en vakantie zijn er de komende weken een aantal coureurs niet beschikbaar.
Aanwezig waren: Jan, Piet, Martin, Jos, Ger, Theike, Wino, Nico en René. Nico gaf aan dat hij nog altijd niet geheel fit is en daarom onderweg zal afdraaien en ook Theike was dat van plan. Piet was afgelopen dinsdag jarig geweest en kreeg de felicitaties van de groep. Dan kwam de vraag, waar gaan we vandaag naar toe? René stelde voor om naar Eupen te fietsen en iedereen was akkoord.

Het was vanmorgen droog en licht bewolkt, en met de wind uit de richting Zuid West. De temperatuur was met 15 Gr. aan de lage kant, en het zou maximaal 20 ºC kunnen worden. Met Martin en René op kop gingen we op pad en de route voerde ons via Beek, Geverik en Schimmert naar Valkenburg, Het tempo in de aanvangsfase was goed en in Valkenburg werd de koppositie overgenomen door Piet en Ger. We fietsten nu via Wijlre naar Gulpen en hier beklommen we met Jos op kop de 'Koning van Spanje'.
Dan naar Heijenrath en via een afdaling naar Teuven. Jos was vandaag in goeden doen en reed dan ook veelvuldig met het grote blad op kop. Via Teuven kwamen we in Hombourg en hier namen we afscheid van Nico, Theike en Ger. Nu nam Piet de leiding en hij bracht ons via een binnenweg naar Montzen. Op een steile beklimming in het bos kreeg Wino kettingproblemen en moest hierdoor van de fiets.
Nadat hij de ketting weer opgelegd had, nam hij echter een verkeerde weg, waardoor we hem kwijtraakten. Martin is nog teruggefietst om hem te zoeken en heeft daardoor een extra beklimming gehad. Na 10 minuten gewacht te hebben kwam Wino plotseling weer tevoorschijn en waren we weer compleet. Vervolgens fietsten we via de korste weg door het centrum van Welkenraedt naar Eupen.
Om 11.20 uur en na 56 km kwamen we bij de bakker. Hier trakteerde Piet samen met René (die morgen jarig is) de groep op koffie en vlaai. Bij de koffie kwamen we er achter, waarom Wino vandaag zo uitzonderlijk blij was.
Hij had een nieuwtje dat hij graag met ons wilde delen, maar nog niet aan de grote klok wilde hangen. Jan was vandaag gebombardeerd tot vla snijder en hij kweet zich uitstekend van zijn taak. Met grote precisie sneed hij de beide vlaaien in stukken, waarna iedereen zich de vlaai goed liet smaken. Even na 12.00 uur zijn we weer vertrokken.
Met Piet en René aan de leiding, stuurde Piet ons via een nieuwe route door het centrum van Eupen naar Raeren. Hier nam Martin de leiding en fietsten we over bekende wegen naar Kelmis en Gemmenich. Dan met Jos op kop in hoog tempo naar Sippenaeken.
In de afdaling naar Sippenaeken was Martin de beste. In vloeiende stijl ging hij door de bochten en niemand kon hem volgen. Vervolgens nam Jos de leiding over en ging het in hoog tempo naar Terziet, Epen, Mechelen en Wittem. Vervolgens fietsten we met wisselende kopmannen via Wittem en Wijlre naar Valkenburg.
Hier nam Piet de weg naar Haasdal en vandaar via Schimmert, Genhout en Beek naar Stein.
Het was vandaag een mooie rit (Stein-Stein) van +/- 120 km over een geaccidenteerd parcours.
Als groep hebben we vandaag goed samen gereden en de beste man in koers was Jos.
Om 14.30 uur waren we weer terug in Stein.

Gr. René