Rit naar Banneux 14-10-2017  

Kort verslag van de rit.
Het zou een veelbelovende dag worden met zomerse temperaturen en veel zon. Dit gaf een zevental deelnemers veel vertrouwen een lange rit aan te vatten.
De aanwezigen waren Thé, Jos, Nico, Michel, Frans, Ger en Jan. Jo is enige tijd uitgeschakeld vanwege zijn medische ingreep en René is er even tussenuit.
Aangezien Thei er niet was lag Banneux als mogelijkheid open en er werd besloten dit als bestemming te kiezen. Jos startte op kop. Direct al in Beek nadat er enkele gaten waren gevallen trok Frans dit dicht en Nico volgde niet.
Dit is zeer ongebruikelijk en Ger informeerde of er iets aan de hand was. Dat bleek in het verdere verloop van de rit want later was hij weer regelmatig op kop te zien en ook bergop volgde hij de eersten.
Via de lange klim ging het naar Beyne Heusay en Romsée naar Trooz. Door de drukte op de doorgaande weg werd nog een leuk ommetje ingevoerd via Blindhef en kwamen we bij ons lunchadres op de rotonde. Hier werd iets gegeten en gedronken, waarbij Frans in plaats van één stuk, een hele rijstevlaai kreeg voorgeschoteld.
De gesprekken gingen over de toestand van Jo die na de ingreep al weer snel thuis was. Ook over de prestaties van de wieler coryfeeën van tegenwoordig die volgens Thé veel beter zijn dan vroeger. Hier was Nico het helemaal niet mee eens en gaf aan dat de coureurs van vroeger veel meer inzet hadden en veel harder waren.
Na de pauze werd onze weg vervolgd, na enkele kaarsjes te hebben aangestoken, de bidons gevuld en de blaas geleegd. Via de beklimming in Wegnez en een kleine omleiding in Petit Rechain gingen we richting Les Plénesses en Henri Chapelle. Nu begon de temperatuur iets op te lopen en kwam het zomergevoel weer terug.
In een lekker tempo met wind mee ging het richting de Plank en de bekende wegen terug, dit alles na een totaal van 138 km met een temperatuur van tegen de 20 graden als extraatje in oktober.

Gr. Jan.