Fietsverslag Kornelimunster 14-6-2017  

Vandaag was het wederom prima fietsweer, dus stond iedereen goed gemutst aan het vertrek.
De deelnemers waren: Jo, Martin, René, Theike, Wino, Frans, Ger, Nico, Piet, Michel en gastrijder Thei L.. Ook Jan was in zijn burgerkloffie aanwezig.
Truus is inmiddels geopereerd en weer thuis. De operatie was goed verlopen en nu kon ze aan de slag met de revalidatie. Diverse coureurs liepen even binnen om haar beterschap te wensen. Daarna de vraag, waar gaan we naar toe?
We waren er snel uit, want op voorstel van René werd Venwegen gekozen. Piet was onze wegkapitein en hij wist wel een leuke route. Er was vandaag een matige Z/O wind en de temperatuur zou vanmiddag rond de 25 Gr. uitkomen. Met Piet en Martin op kop ging het over de bekende wegen via Beek en Schimmert naar Valkenburg.
Het tempo was prima en iedereen genoot volop van het mooie weer. Met Piet en René op kop werd in Valkenburg de Sibbergrubbe beklommen. Met een complete groep konden we boven op de klim verder fietsen. Vervolgens naar Ingber en via de rijksweg richting Gulpen en Euverem. In de afdaling naar Euverem kwam Michel ten val, en bij deze buiteling bleek al snel dat hij naast wat schaafwonden, waarschijnlijk ook zijn rechter sleutelbeen gebroken had. Michel heeft toen Mieke gebeld om hem te komen ophalen en daarna voor onderzoek naar het ziekenhuis in Sittard te brengen. Wino en Theike boden zich aan om bij hem te blijven.
Michel stelde voor dat de overgebleven coureurs verder konden met de fietstocht, want hij was met Wino en Theike in goede handen.
Na een onderbreking van een dik half uur fietsten we met de acht overgebleven coureurs en met Piet en René op kop naar Beutenaken, Slenaken en Teuven.
De stemming was bedrukt want iedereen was in gedachten bij de val van Michel. Bij het uitrijden van Teuven nam Ger de koppositie van René over en fietsten we naar Hombourg. Met de 8 coureurs kwamen we via kronkelende geaccidenteerde Belgisch wegen door Lontzen, Walhorn, Raeren en Eynatten weer op bekend terrein en werd er koers gezet naar Venwegen. Het parcours, met Piet als stuurman, was ook vandaag weer van een mooi toeristisch gehalte, niet al te zwaar maar met genoeg lichte beklimmingen.
Ger had vandaag goede benen, en heeft samen met Piet langdurig op kop gereden.
We namen nu de weg naar Hahn om vandaar naar Venwegen te fietsen. In Hahn waren we de weg kwijt en zelfs Piet wist het niet meer. Omdat we geen coureurs met een Garmin in de groep hadden, hebben we na wat verkenningen er voor gekozen om bij de bakker in Hahn te pauzeren en om 12.20 uur arriveerden we na 65 km bij de bakker.
De zon scheen volop, waardoor er buiten op het terras gepauzeerd kon worden.
Om 13.00 uur zijn we na een pauze van een dik half uur, onder aanvoering van Piet en Martin, weer vertrokken voor de kortste weg terug naar huis. Via Hergenrath ging het naar Gemmenich en vandaar via een binnenweg naar de bekende weg naar Sippenaeken. Frans voelde zich goed en kwam nu regelmatig op kop. Ook Nico was wakker geworden en liet zich weer vaker van voren zien. Daarna ging het met wisselende kopmannen naar Sippenaeken, Terziet, Epen, Mechelen en Wittem. Hier nam Nico en daarna René de groep op sleeptouw en ging het in hoog tempo naar Valkenburg en via de Stoeperd naar Schimmert en Beek. Bij de spoorwegovergang moesten we wachten en kreeg Martin spontaan een klapband.
Om 15.15 uur waren we weer terug in Stein.
Het was vandaag een rit (Stein-Stein) van 130 km. Als groep hebben we goed samen gereden over een prachtig parcours.
Het was dan ook weer een zonnige maar vooral ook een bedrukte fietsdag. Dit vanwege de val van Michel.
Piet was vandaag weer de beste coureur en heeft op de heenweg de gehele rit en op de terugweg de halve rit op kop gereden.

PS
In het ziekenhuis is geconstateerd, dat Michel zijn rechter sleutelbeen gebroken heeft, en verder naast wat schaafwonden, geen letsel heeft opgelopen. Hij hoeft ook niet geopereerd te worden.
Er was vandaag geen Garmin informatie beschikbaar en ook de foto's ontbreken

Gr. René