Rit naar Dalheim 8-6-2016
Na de felle buien van gisteravond was het vanmorgen droog, weinig wind en een temperatuur van 15 Gr. Er stonden om 9 uur 9 coureurs aan het vertrek en de deelnemers waren: Piet, Jo, Jan, Martin, Frans, Rene, Nico, Michel en gastrijder Jo Pelzer. Wino was weer afwezig, maar waarschijnlijk wel met een reden. Wat was er namelijk gebeurd: Wino is gisteren met Anita, Michel en Mieke gaan fietsen met zijn mountainbike. Op het fietspad van de Molenweg is hij in de buurt van Vijverdal omvergereden door een onoplettende jongeman op een racefiets. De fietser kwam plotseling vanuit een zijweg achter een huis de weg oprijden. Mieke, Michel en Anita konden hem nog ontwijken maar Wino knalde in volle vaart op deze jongeman. Wino vloog als een circus artiest door de lucht, maar kwam nog goed neer en had daardoor geen letsel of schade aan zijn fiets en kleding opgelopen. De jonge man had zo te zien ook geen letsel opgelopen, maar zijn fiets was wel beschadigd. Michiel heeft de fiets weer enigszins rijklaar gemaakt, dus kon de hevig geschrokken jongeman weer vertrekken. Ook Wino kon zijn fietstocht weer voortzetten. De reden dat Wino vanmorgen niet aanwezig is kan zijn, dat hij toch wat kneuzingen heeft opgelopen en daardoor een rustdag heeft ingepland. Een van de komende dagen zullen we wel horen hoe het afgelopen is.
De vraag was weer, waar gaan we naar toe? Vanmorgen regende het nog in Zuid-Limburg en de Voerstreek, dus waarschijnlijk natte wegen. Jan had een voorstel om naar Dalheim in Duitsland te rijden en Piet wist wel een mooie route om hierheen te fietsen. Martin gaf te kennen dat hij tijdig thuis moest zijn en dat hij daardoor vroegtijdig zou afdraaien.We vertrokken met Piet en Rene op kop via Elsloo, Catsop, Beek, Kelmond, Genhout, Spaubeek en Puth naar Doenrade. Vervolgens fietsten we naar Hillensberg in Duitsland, waar Piet ons door een heel mooie wijk voerde met prachtige grote Duitse huizen. Na een uurtje met Piet op kop gefietst te hebben hield Rene het voor gezien en nam Jo P. zijn plaats in. Daarna ging het met Piet continue aan de leiding en wisselende kopmannen (Frans, Jo P. of Nico), over de Duitse wegen en mooie dorpen richting Vlodrop.
Vanwege de overvloedige regenval van de afgelopen dagen stonden ook hier vele velden onder water. Met waterpompen werd getracht de velden weer droog te krijgen, zodat ook de aspergestekers geen natte voeten meer kregen. In de buurt van Vlodrop gaf Martin aan dat hij de groep ging verlaten. Jo had medelijden met hem en bood aan samen met Martin terug naar huis te fietsen. De 7 overgeblevenen fietsten vervolgens door naar Dalheim, alwaar we na 65 km, om 11.20 uur arriveerden.Het was inmiddels warm weer geworden en de zon scheen volop. We konden hier op het terras van de 'Dalheimer Molen' plaatsnemen. Jan regelde de koffie die in kannen werd aangeleverd. Naast de koffie werd door de gehele groep Strudel-taart besteld. De grote stukken taart werden dan ook smakelijk door de coureurs verorberd. Piet had ook een Garmin navigatie aangeschaft en liet zich in de pauze door Jan enkele hoofdfuncties van het apparaat uitleggen. Binnenkort gaat hij een middag op cursus bij Jan.
Om 12.00uur gingen we weer op pad. Piet was nog altijd onze reisleider en met Piet en Rene op kop ging het over de Duitse wegen naar Waldfeucht en Diergaarde. Hier nam Piet afscheid van de groep en ging hij alleen verder. Nu kwamen we weer op Nederlands grondgebied en vervolgens ging het met wisselende kopmannen naar Susteren, Nieuwstadt en Guttecoven en waarbij Jo P., Nico en Rene het merendeel van het kopwerk voor hun rekening namen. Aan het begin van het Limbrichter bos moesten we even halthouden omdat Jan zijn lekkende achterband moest oppompen. Intussen kon Michel nog enkele leuke foto's maken van een viertal ooievaars. In Graetheide verliet Rene de groep en ging huiswaarts over de brug van Obbicht. Na 125 km waren we weer terug in Stein. Het was vandaag een mooie fietsdag over een gevarieerde route. Dank aan Piet voor het uitzetten van deze mooie route.

Groetjes Rene