Rit naar Ubachs-Palenberg 06-8-2016

Na een week met slecht weer was de voorspelling voor vandaag enigszins beter.
Er stonden vandaag 7 coureurs aan de start. Het is vakantietijd dus zijn diverse mensen elders onderweg.
De aanwezigen waren The, Nico. Michel, Piet, Wino, Jan en Ger.
Herve werd geopperd maar Piet had een mooie andere rit in zijn hoofd.
Dus werd vertrokken met Ger en Piet op kop. Piet houdt niet van telkens dezelfde weg en bedenkt steeds weer iets nieuws. Eerst een stukje binnendoor in Elsloo en daarna in Moorveld langs de A2 richting Kasen, vervolgens door Waterval en via een binnenweggetje naar Schimmert.
In Ulestraten werd Ger van de kop verdrongen door Nico die het tempo wilde opvoeren.
In Hulsberg in het klimmetje ging hij dan ook door en liet de groep hem gaan.
Daar opvolgend sloeg hij een andere weg in, dan Piet voor ogen had en dus werd even op Nico gewacht. In Ransdaal had Piet weer een nieuwe verrassing, waar Nico een tweetal wandelaars liet schrikken door een harde gil.
Op weg naar Colmont reed Nico weer iets vooruit en Wino moest hem even plagen en reed Nico daarop voorbij maar deze sloot zich direct weer bij hem aan.
Ook Michel ging met de twee mee. Boven sloegen ze links af zoals altijd, maar Piet ging rechtdoor. Even verder werden we getrakteerd door een boer die zijn aardappels uitbundig bespoot met een royale hoeveelheid vergif.
We vervolgden onze weg naar Eys en Simpelveld en weer was Nico niet te houden en nu ging Ger met hem in de slag. Bij de Locht nam Piet een weg met verschillende aanwijzingen voor fietsers en voetgangers. De volgers hadden grote twijfels of dit wel ging lukken maar Piet weet precies wat wel en niet kan.
We gingen verder via leuke binnenwegen naar Kerkrade en Eygelshoven waar een grote markt was en het iets drukker was.
Daarna vervolgden we onze weg langs rustige wegen naar Rimburg en Ubach-Palenberg waar we al snel bij de bakker belanden.
Hier is een uitgebreide keuze voorhande met zeer vriendelijke prijzen.
In de pauze vertelde Michel van zijn nieuwe stoute plannen. Hij gaat in het najaar weer een avontuurlijke tocht maken, nu in Midden-Amerika in landen zoals Costa-Rica, Nicaragua, Honduras, Guatemala en Belize. Rond de 3000 km met 42000 hoogtemeters in moeilijk gebied. We zullen nog wel meer horen.
De terugweg ging over veel fietswegen en af en toe door bosrijke omgeving in de buurt van het vliegveld van Teveren.
Plotseling reden we tussen de schotse Hooglanders!
Stevige koeien met flinke hoorns en er zat een kafje midden op het smalle fietspad. Dus opletten voor de volwassen dieren. Maar alles verliep goed. In Schinveld werd nog een ommetje gemaakt via het wildpark en via Susterseel naar Nieuwstad. Piet moest nog even een nieuw riempje voor zijn schoen hebben en ging naar Math Salden.
Nico had dit niet door en reed via het Limbrichterbos huiswaarts. Hij wilde niets missen van de Olympische wegrace. En zoals achteraf bleek zeer de moeite waard, met een mooie overwinning voor de sympathieke Greg van Avermaat. Piet slaagde niet bij Math Salden en moest naar Freeride.
Ger ging met hem mee en de overige vier gingen via Einighausen naar huis.
Het was weer een leuke rit met prima weer. De wind was vaak in het voordeel en de moeilijke stukken gingen vaak door het bos.
Na 110 km waren we om half drie thuis, op tijd voor het wielrennen.


Groeten, Jan