Fietsverslag Dalheim 5-10-2016

Vandaag om 9.00 uur stonden er maar liefst 11 coureurs aan het vertrek en dat was vanwege diverse vakanties, al weken lang niet meer voorgekomen.
Naast Frans, Michel en Wino die terug waren van hun fietsvakantie in Frankrijk, was ook Jos weer van de partij. Dit nadat hij een half jaar, vanwege renovatie werkzaamheden aan een van zijn huizen afwezig was geweest. De herintreders werden hartelijk welkom geheten en enkele van deze coureurs lieten een traantje van geluk, omdat ze zo ontzettend blij waren dat ze weer in de groep mee konden fietsen. De deelnemers waren Jo, René, Nico, Martin, Ger, Wino, Frans, Michel, Jos, Jan en ook weer onze revaliderende Theike.
Hij wilde afhankelijk van onze bestemming, weer een aantal kilometers meegaan. De herfst was weer begonnen en dat was ook te zien aan de kleding van de coureurs, iedereen in lange broek, vest en diverse coureurs met winterhandschoenen.
Het was vanmorgen zonnig maar koud met een temperatuur van slechts 8 Gr. en met daarbij een harde Oosten wind. Nico stond er slaperig bij, want gisteren was zijn Truus jarig geweest en hij had zich dus de gehele dag uitgesloofd om het zijn liefhebbende echtgenote naar haar zin te maken. Hij was wel in tweestrijd geweest, want het was gisteren Werelddierendagen hij wilde eigenlijk ook zijn hond verwennen. Dus wie moest hij nu de meeste aandacht geven Truus of zijn hond? De hond van Nico en Truus is zeer verwend en eet daarom ook geen hondenbrokken meer. Hij lust alleen nog biefstuk of vlaai met slagroom. Dus kreeg hij gisteren op Werelddierendag, natuurlijk ook weer zijn biefstuk.
Volgens Truus kreeg de hond op haar verjaardag toch weer veel te veel aandacht van Nico en ze was dan ook een beetje jaloers. Om het goed te maken heeft Nico zijn Truus s' avonds uitgenodigd om samen te gaan uiteten, hetgeen dan ook gebeurd is.
Aangezien er een harde Oostenwind stond, werd er door Jan en Martin voorgesteld om een vlakke rit in oostelijke richting te maken, waardoor de herintreders weer konden wennen aan de snelheid van de groep. Jan was vanmorgen onze koerskapitein en met Nico en René op kop fietsten we naar het veerpont in Berg a/d Maas en van daar via het fietspad langs de Maas naar Maaseik. De felle wind stond op kop maar Nico en René hadden goede benen en hielden de snelheid rond de 30 km/h. Via Aldeneik, Ophoven, Geistingen en Kessenich kwamen we in Thorn. Nu moesten we over een kasseienweg fietsen die iets omhoog liep. Jan was hier weer met afstand de beste coureur en nam dan ook een aantal meters voorsprong. In Thorn namen vervolgens Jan en Nico de leiding en ging het met de felle wind op kop goed vooruit. Vervolgens kreeg Wino te horen dat Theike donderdag 6 oktober jarig was en hij zette dan ook spontaan het verjaardagsliedje 'Lang zal hij leven' in. De andere coureurs zongen mee en zo kreeg Theike alvast een mooie gelukwens.
Jan toonde vandaag weer een goede vorm, en fietste dan ook als wegkapitein regelmatig mee op kop.Via Panheel en Heel, fietsten we met als kopmannen Jo en Martin (die hier goed de weg kennen) over de 3-Sluizen naar Linne. Theike kon ondanks de harde tegenwind nog altijd goed volgen. Vervolgens ging het met Ger en Nico op kop via Odiliënberg naar Vlodrop en vandaar met wisselende kopmannen naar Dalheim, waar we om 11.30 uur arriveerden. Het was ondanks de zon, te koud om buiten te zitten, dus namen we plaats aan een grote tafel binnen in het restaurant,genaamd de 'Dalheimer Molen'.
We bestelden een broodje of vlaai en Theike trakteerde alvast voor zijn verjaardag en bestelde de koffie. Het gespreksonderwerp aan tafel was de fietsvakantie van Wino, Frans en Michel in Frankrijk. Het bleek dat Anita van Wino en Mieke van Michel een uitzonderlijke prestatie geleverd hadden. Ze waren namelijk de Mont Ventoux op gefietst en voor Mieke was dat bijzonder, omdat ze daarmee had aangetoond dat ze weer helemaal terug was na haar beenbreuk en vervolgoperaties van afgelopen jaar.
Frans had ook een accident gehad, want hij was tijdens een illegale druivenpluk met zijn nieuwe Hendrikx koersbroek in de prikkeldraad blijven hangen, waardoor zijn broek onherstelbaar beschadigd was. Michel gaat daarom een nieuwe verzorgen, en deelt mede dat iedereen die nog nieuwe sponsor kleren nodig heeft dit bij hem (uiteraard tegen betaling) kan bestellen.
Verder deelde Michel nog mede, dat hij vanaf 10 November tot 20 December weer weg is voor een georganiseerde fietsvakantie door Latijns America.
De start is in Costa Rica. Na een pauze van drie kwartier hebben we om 12.15 uur onze fietstocht weer hervat. De wind stond nu in de rug en Martin was onze reisleider. Met Martin en Nico op kop ging het via de Duitse wegen naar Rosentahl en Steinkirchen naar Waldfeucht. Martin werd afgelost door René en onder aanvoering van beide coureurs ging het op verzoek van diverse coureurs in een aangepast tempo naar Echterbosch. Daarna via het bos naar Susteren en Nieuwstad. In de ogen van Jan was het optreden van Martin als reisleider voor verbetering vatbaar. Een reisleider moet volgens Jan zich meer profileren en zich dus ook daadkrachtiger opstellen bij het kiezen van een bepaalde route. Martin nam dit advies voor kennisgeving aan. Onderweg in het bos naar Susteren reed René lek en moest er even gewacht worden. Frans en Jo schoten René te hulp bij het verwisselen van de lekke binnenband.
De andere coureurs maakten van de gelegenheid gebruik om de feestelijkheden rondom de verjaardag van Truus Paas door te nemen. Nico moest figuurlijk met de billen bloot om uit te leggen wat er zich gisteren allemaal had afgespeeld en hierbij was het natuurlijk wederom gieren en brullen. Daarna weer op pad en waarbij Frans bij René aan kop aansloot. Via Nieuwstadt en Guttecoven fietsten we naar de brug van Obbicht. Hier nam René afscheid van het peloton en de groep ging verder via Urmond naar Stein.
Om 14.20 uur waren ze na 116 km weer terug in Stein. Bij thuiskomst was de temperatuur inmiddels opgelopen tot 14 Gr., maar doorde harde wind voelde het de gehele rit koud aan.
Het was vandaag weer een leuke fietsdag, vooral ook omdat we weer met een nagenoeg complete groep gefietst hebben.
Theike heeft de gehele rit meegefietst en het fietsen gaat goed vooruit.
Nog een aantal weken en hij is weer helemaal oké.

Gr. René