Fietsverslag Kornelimunster 4-5-2016
Vandaag was het eindelijk prima fietsweer, nog iets frisjesbij het vertrek, maar er was wel al volop zon. Er stond een rit naar Kornelimunster op het programma, en om 9.00 uur waren 9 coureurs aanwezig. De deelnemers waren Piet, Jan, Jo, Rene, Nico, John, Theike en onze gastrijders Ger en Roger.Wino had zich afgemeld, Frans en Michel zijn nog altijd op trainingskamp en Jos B. is bezig met het groot onderhoud aan een van zijn woningen. Jan gaf te kennen dat hij uiterlijk om 14.00 uur weer thuis moest zijn.John stond na een weekje Salou ook weer opgewekt aan de start, en wel in zomerse kledij. Vervolgens gingen we met Jo en Roger op kop op pad.
De route ging via Beek, Schimmert, Hulsberg, Wittem, Mechelen en Vijlen naar Vaals. Van hieruit ging het verder richting Belgie. Via Gemmenich, Hergenrath,Hauset en Hahnkwamen we in Kornelimunster. Jo had goede benen en reed dan ook met schoonzoon Roger tot in Klimmen op kop.
Op zijn fiets had Jo een goudkleurige ketting gemonteerd en dit zag er werkelijk schitterend uit. In Schin op Geul kwam John op kop, die na een weekje training in Salou ook over goede benen beschikte. In Vijlen gaf John de pijp aan Maarten en nam Jan de leiding over. Hij verdiende dan ook een bergpremie door als eerste boven te komen op de helling in Vaalsbroek. Ger had het bergop moeilijk want hij had een trainingsachterstand van ettelijke weken. Vanaf Gemmenich liet ook Nico zich herhaaldelijk van voren zien en fietsten we met wisselende kopmannen goed door. In de buurt van Kornelimunster waren er op een binnenweg wegwerkzaamheden. Dit was niet aangegeven en plotseling zagen we dat de weg over een afstand van ongeveer een meter in de gehele breedte was open gefreesd. (Zie ook de bijgevoegde foto)We zagen dit echter te laat en reden met een snelheid van 30 km/h in het gat, met als gevolg dat Roger en Nico gevloerd werden door een lekke band. Dus was er een klein oponthoud, waarna we ook nog 100 meter lopend door het gras moesten, dit vanwege teer op de weg door asfaltering werkzaamheden.
Om 11.30 uur arriveerden we bij de bakker in Kornelimunster. De zon scheen volop, waardoor er buiten op het terras in de zon gepauzeerd kon worden.
De pauze duurde niet lang want Jan zat op hete kolen en wilde op tijd thuis zijn. Om 12.00 uur gingen we via het fietspad langs het spoor weer op weg naar huis. De wind stond echter ongunstig en we wilden dan ook via het AchenerWald naar Vaals fietsen. Op het uiteinde van de weg langs het spoor konden we vanwege wegwerkzaamheden niet verder en moest er een alternatieve weg gekozen worden. Hiervoor werd onze Tom-Tom Piet ingeschakeld. Via glibberige en hobbelige binnenwegen voerde Piet ons uiteindelijk weer naar het begin van het AchenerWald. Op de eerste beklimming in het bos, kreeg Theike problemen met zijn versnellingsapparaat. We hoorden gekraak en Thei stond te voet. Wat bleek: zijn versnellingsapparaat en de pad aan het frame waren afgebroken en ook was de ketting getordeerd. Dus, wat nu te doen! Piet heeft nog geprobeerd de ketting in te korten om daarna op een vast verzet naar huis te kunnen fietsen. Dit lukte niet want ook de ketting gaf problemen. Uiteindelijk heeft Theike zijn zoon gebeld en die zou hem komen ophalen bij de uitkijktoren op het Drielandenpunt. Theike was echter nog kilometers verwijderd van dit punt en hij wilde gaan lopen. Dit ging echter te lang duren en dus hebben een paar krachtige coureurs (Ger, Roger en Piet) waar dat mogelijk was Theike geduwd. Op de steile hellingen heeft hij echter moeten lopen. Uiteindelijk is hij zonder kleerscheuren en in goede gezondheid afgeleverd op het Drielanden punt. Jan was samen met John en met goedvinden van de groep al doorgereden, aangezien hij op tijd thuis moest zijn.
Vanaf het drielandenpunt tot in Wittem waren Roger en Nico de beste coureurs in koers. Beiden reden kop over kop ontzettende hard naar benedenen keken niet om of de andere coureurs het tempo wel kon volgen. Via Wijlre ging het naar Schin op Geul. In Valkenburg kwam Piet op kop en via Schimmert en Beek fietsten we terug naar Stein.
Om +/- 15.00 uur waren we weer terug in Stein. Het was vandaag een rit (Stein-Stein) van +/- 117 km over een geaccidenteerd parcours. Als groep hebben we goed samen gereden en het was dan ook weer een mooie en zonnige fietsdag.
Jammer dat Theike een defect kreeg aan zijn fiets, maar hopelijk kan alles zonder al te veel kosten gerepareerd worden.
Groetjes, Rene