Fietsverslag Ittervoort 4-6-2016

Vandaag kon er eindelijk weer gefietst worden, want afgelopen week is de regen met bakken uit de lucht gevallen en heeft er plaatselijk veel overlast plaatsgevonden. Afgelopen woensdag is er dan ook niet in clubverband gefietst. Gisterenavond had het ook weer geregend en vanmorgen waren de straten nog niet geheel opgedroogd. Vanmorgen was het in ieder geval droog, maar wel fris en mistig. De weersvoorspelling voor vandaag zag er niet zo best uit, echter het zou tot na 14.00 uur droog blijven en de temperatuur kon nog tot 24 Gr. oplopen. Martin stond na een trainingskamp van 4 weken in Spanje ook weer aan de start, terwijl Jan wederom afwezig was. We hebben Jan dan ook nog niet in zijn nieuwe tenue kunnen bewonderen. De aanwezige coureurs waren: Michel, Piet, Jo, Frans, Nico, Martin, Rene en gastrijder Ger. Gezien de minder goede weersvoorspelling voor de late middag werd er besloten om een ritje naar Ittervoort te fietsen, zodat Martin ook weer aan het tempo kon wennen.
We vertrokken met Rene en Nico op kop via Urmond, Berg a/d Maas en Graetheide naar Born. Het werd steeds mistiger en vochtiger en op het fietspad naar Nieuwstadt stonden regelmatig grote plassen water en dat had Nico niet graag, dus ging hij achteraan fietsen. Vervolgens ging het verder met Rene op kop naar Nieuwstadt en Susterderheide. Dan met Piet en Rene naar Putbroek. De fietspaden bevonden zich nu onder de takken van de aanwezige bomen, waardoor de weg kletsnat was. In Putbroek kwamenPiet en Jo op kop en fietsten we via binnenwegen naar Linne. Op de velden stonden,door de overvloedige regenval van afgelopen week, nog diverse grote plassen met water. In Linne ging het onder aanvoering van Frans en Rene verder richting de 3 sluizen en kwamen we via Heel in Panheel. Hier reed Frans lek en moest er even gewacht worden. Van die gelegenheid maakten enkele coureurs gebruik om hun blaas te legen. De mist was inmiddels verdwenen en ook de temperatuur bewoog zich in stijgende lijn. Vervolgens fietsten we verder via Thorn naar Ittervoort waar we om 11.20 uur bij onze vaste pauzeplaatsarriveerden. De temperatuur was goed, dus namen we plaats op het terras en lieten ons de koffie met vlaai goed smaken. Onderwerp van gesprek was ook de mail van Theike over zijn gezondheidstoestand. De aanwezige coureurs hoopten dan ook dat hij weer spoedig aan de start zal staan. Tevens vond er een pas-sessie plaats met ons nieuwe tenue. Ger wil namelijk ook een tenue van Hendrix Bouw aanschaffen en dus paste hij de koersbroek van Martin en de koerstrui van Rene. De lieftallige serveerster op het terras stelde zich beschikbaar als hulp. Verder was de mededeling, dat eenieder die nog arm of beenstukken met het opschrift van Hendrix Bouw nodig heeft, dit kan opgeven bij Frans. De kleding moet wel op voorhand betaald worden.
Om 12.00 uur vertrokken we weer richting Thorn. Rene nam de koppositie en Nico volgde hem. Nico had nu duidelijk meer zin om hard te fietsen, want de wegen waren droog en vrij van pratsch. Ook maakte de zon aanstalten om door te breken. Via Wessem fietsten we in hoog tempo, met beurtelings Rene of Nico op kop, via Maasbracht, Stevensweert, en Ohe en Laak naar Roosteren. Hier namen we de afslag naar Maaseik en Heppeneert. Rene en Nico waren nog altijd onze gangmakers maar ook Michel liet zich een keer goed van voren zien. Onze fotograaf liet nu zien, dat hij nog meer in zijn mars heeft dan alleen maar (tijdens het fietsen) heel mooie foto's te maken. Om 13.15 uur waren we (40 km na ons vertrek uit Ittervoort) bij de veerpont van Berg a/d Maas. Nu bleek dat we deze afstand in 1 uur en 10 minuten hadden afgelegd en dat was een gemiddelde snelheid van om en nabij de 34 km/h. Bij de veerpont heeft Michel nog mooie foto's gemaakt van o.a. de hoge waterstand van de Maas.
Het was vandaag ondanks de mindere weersomstandigheden toch weer een leuke fietsdag. We zijn niet nat geworden, maar moesten onze fietsen wel grondig poetsen.

Gr. Rene