Ritverslag naar Kornelimunster 3-9-2016.

Vandaag was het wederom prima fietsweer, dus iedereen in het zomerse club tenue van Hendrix-Bouw aan het vertrek. Ook onze twee avonturiers Piet en Ger waren weer aanwezig. Hun uitstapje met overnachting in Luxemburg was goed bevallen.
Verder bestond de groep uit Martin, René, Nico, John, Jo en Jan. Dus totaal 8 coureurs aan het vertrek. Allereerst werd er nog geluisterd naar het verslag van Piet en Ger over hun ervaringen tijdens de toertocht naar Luxemburg.
Daarna de vraag, waar gaan we naar toe? We waren er niet snel uit, want een groot deel van de coureurs wilde het vandaag niet te laat maken. Om 13.30 uur weer terug in Stein leek hun een mooie tijd. Uiteindelijk werd gekozen voor een rit naar Kornelimunster, maar dan wel via de kortste route.
Piet was onze wegkapitein en hij wist wel een leuke route. Er was vandaag weinig wind en de temperatuur zou vanmiddag rond de 24 Gr. uitkomen. Met Piet en Ger op kop ging het over de bekende wegen via Beek en Schimmert naar Valkenburg. Het tempo was prima en iedereen genoot volop van het mooie weer. In Valkenburg werd de Dahlemerberg beklommen, Ger liet lopen en Piet ging in een mooi tempo op kop. Maar plotseling ging het tempo omhoog, want Piet probeerde een vreemde coureur die voor hem reed in te halen. Hierdoor viel de groep uit elkaar. René nam vervolgens over van Piet en achterhaalde de voor ons fietsende coureur. Boven werd er gewacht zodat we met een complete groep verder konden fietsen.
Vervolgens met Piet en René of Nico op kop verder naar Ingber en via de rijksweg richting Gulpen, Euverem, Beutenaken, Slenaken en Teuven naar Hombourg. Met de 8 coureurs kwamen we via kronkelende geaccidenteerde Belgisch wegen door Lontzen, Walhorn, Raeren en Eynattenweer op bekend terrein en werd er koers gezet naar Kornelimunster. Het parcours, met Piet als stuurman, was ook vandaag weer van een mooi toeristisch gehalte, niet al te zwaar maar met genoeg lichte beklimmingen. Ger had vandaag geen goede benen. De tocht naar Luxemburg had hem nog geen goede vorm opgeleverd. Nico was vandaag weer in goeden doen en fietste dan ook regelmatig mee op kop. Alvorens we in Kornelimunster aankwamen reden we onder aanvoering van Piet en René wel nog over een echte strontweg, maar gelukkig was het geen verse stront, waardoor onze fietsen niet de volle laag kregen.
Om 11.30 uur arriveerden we na 62 km bij de bakker in Kornelimunster. De zon scheen volop, waardoor er buiten op het terras gepauzeerd kon worden. Om 12.00 uur zijn we na een pauze van een half uur, onder aanvoering van Martin, weer vertrokken voor de kortste weg terug naar huis. Nu was Martin onze reisleider en hij voerde ons naar het centrum van Aken. Martin weet hier goed de weg en via de achterkant van het Klinikum kwamen we weer op Nederlands grondgebied en wel in Lemiers. We fietsten nu met Jo en Nico aan de leiding, via Lemiers over het fietspad van de rijksweg naar Nijswiller en Wahlwiller. Jo had goede benen en de snelheid zat er dan ook goed in. Vervolgens verder, met Nico of René op kop, in hoog tempo naar Wittem, Gulpen en Wijlre. Hier nam Piet afscheid van de groep en ging nog wat extra kilometers maken. We fietsten verder naar Valkenburg en via de Stoeperd naar Schimmert. Op de Stoeperd werd het tempo aangepast en gingen Nico en René aan de leiding. Vervolgens wilden we uit fietsen maar Nico en René vochten tot in Beek een onderling duel uit, waarbij de snelheid de lucht in vloog. Om 14.10 uur waren we weer terug in Stein. Het was vandaag een rit (Stein-Stein) van 115 km. Als groep hebben we goed samen gereden en het was dan ook weer een mooie, zonnige en vooral ook een gezellige fietsdag.

Gr. René