Fietsverslag Banneux 31-8-2016

Gisteren hadden we de crematie dienst bijgewoond van ons mede-clublid Nico Hendriks. Na de dienst hebben we afgesproken om vandaag naar Banneux te fietsen. Dit ook vanwege het voorspelde mooie weer.
Er stonden echter maar 5 coureurs aan het vertrek en de deelnemers waren: Jan, Martin, Jo, René, en Nico. Piet en Ger waren verhinderd vanwege een fietstraining met overnachting in Luxemburg, terwijl de andere coureurs verhinderd waren door o.a. vakantie of andere werkzaamheden.
Dus vandaag geen overleg over de te fietsen route. We gingen om 9 uur op pad bij een mooie temperatuur van 15 Gr. en een strak blauwe hemel met volop zon. Jan voelde zich goed en ging samen met Nico op kop fietsen.Via Beek, Ulestraten en Meersen kwamen we op de Molenweg, en vanaf hier ging het via Gronsveld, Rijckholt en Withuis naar Dalhem. Nico was ook weer zeer actief en nadat Jan de koppositie in Rothem verlaten had, ging Nico steevast alleen op kop of voor de groep uit fietsen.
Jan die vandaag onze reisleider was, kwam vervolgens herhaaldelijk op kop om ons op het heuvelachtige parcours via Blégny, Bolland, Olne en daarna via een lange afdaling naar Trooz te leiden. Nico vond het heuvelachtige parcours maar niets, en vergeleek het met een rit in de huidige Vuelta, steeds op en af. In Trooz fietsten we nu onder aanvoering van Jan naar Louveigne. Jan nam als kopman in een mooi tempo de lange beklimming voor zijn rekening. Om 11.45 uur waren we na 70 km bij de rotonde in Louveigne, onze nieuwe pauzeplaats. Op het terras was het nog fris, maar in de zon was het er prima vertoeven. Nico zat in de pauze op zijn praatstoel en vertelde vele anekdotes over zijn carrière als wielrenner waarbij hij iedereen wist te boeien.
Ook de revalidatie van Theo kwam ter sprake en we waren blij dat het goed met hem gaat. Om 12.30 zijn we weer vertrokken naar de bedevaartsplaats Banneux.
Hier konden we aan de bron onze bidons vullen en werden er ook kaarsjes aangemaakt bij de kapel. Daarna verder voor een plaspauze langs de kant van de weg, en vervolgens bergaf via een lange afdaling over een slechte weg naar Nessonvaux. Met Nico en René op kop ging het nu verder naar Battice. Zowel op de heenreis als op de terugreis konden we genieten van prachtige vergezichten, want vandaag was er geen mist, en konden we heel ver kijken. Met wisselende kopmannen fietsten we naar Neufchâteau en vandaar naar Warsage. Nico die regelmatig op kop fietste werd nu diverse malen uitgedaagd door Jan, Martin en Jo, maar hij ving alle aanvallen op.
In s 'Gravenvoeren komt René aan de leiding en fietsen we via Mesch naar de Molenweg. Nico ging het dan niet hard genoeg en gaat 100 meter voor de groep uitfietsen en we zien hem niet meer terug tot in Rothem. Nu is ook Nico blijkbaar vermoeid en hij komt niet meer op kop. In Bunde stoppen we bij een tankstation, en gaan Martin en Nico hun bidon vullen. René blijft op kop fietsen en via Oud-Geulle en Elsloo waren we om 15.00 uur weer terug in Stein.De gereden afstand bedroeg 138 km. Het was vandaag weer een mooie rit, onder goede weersomstandigheden en over een heel mooi parcours.

Groetjes, René