30-7-2016 Rit naar Zolder

Vanmorgen stonden er zes gegadigden voor onze zaterdag tocht aan de start op het gebruikelijk adres.
Nico, Piet, Martin, Wino, Ger en Michel. Jan is op de fiets onderweg met zijn zoon.
René en Jo bereiden zich voor op de elfstedentocht maar dan wel op de fiets die ze komende week willen rijden in gezelschap van hun echtgenotes. Frans vertoeft in warmere contreien samen met zijn familie.
Het weer was niet echt aangenaam te noemen zoals je dat eigenlijk om deze tijd van het jaar wel zou verwachten. Maar daar zijn we nu langzamerhand zo'n beetje aan gewend.
Gezien de windrichting werd er gekozen voor een rit in zuid-westelijke richting. Piet stelde voor om naar Bokrijk te fietsen. Hier werd instemmend op gereageerd door de rest van de groep. Via de autoweg brug over het Juliana kanaal en Maas reden we België binnen om vervolgens richting Zutendaal te fietsen. In de bossen hadden we hier geen last van de wind. Toen we via Genk in de buurt van Bokrijk kwamen werd er door onze reisleider Piet gestopt en voorgesteld onze route aan te passen omdat we anders veel te vroeg op onze pauzeplaats zouden arriveren. Zijn voorstel om naar Zolder te rijden werd dan ook met algehele instemming aangenomen.
In de buurt van Zolder reden we via een viaduct over de autoweg en dat vond ik vreemd omdat ik wist dat we dan niet aan de goede zijde van de autoweg uit zouden komen als we richting het circuit van Zolder gingen zoals de bedoeling was. Met wat kleine omzwervingen kwamen we kort daarna over een ander viaduct toch weer aan de goede kant van de autoweg uit.
Even later fietsten we dan langs de omloop van Terlaemen. Hier vonden in vroegere tijden zelfs F1 wedstrijden plaats, waar ik zelf nog goede herinneringen aan heb. Tegenwoordig is er op het circuit door de week in de avonduren de mogelijkheid voor wielerliefhebbers om hier aan te sluiten bij een van de fietsgroepen om wat snelle rondjes af te werken. Overigens was het voor sommigen van ons vandaag weer een totaal nieuwe route. Maar dat kun je Piet wel toe vertrouwen. Op bijna elke tocht weet hij ons te verrassen met mooie plekjes waar we eerder nog nooit geweest zijn.
In Trichterheide werd er gepauzeerd. Onder het koffie drinken werd er gepraat over onze vakantie plannen.
Tijdens de vakantieperiode zullen er daarom afwisselend rijders afwezig zijn. Na de pauze vervolgden we onze terugtocht eerst langs het Albert kanaal.
Dit was voor Wino de gelegenheid om zijn nieuwe wielen eens goed te testen.



Er werd hard gereden en er werden snelheden bereikt van dicht bij de 50 km/u. Wino was zeer tevreden over zijn nieuwe aankoop en wij ook, omdat we er weer iemand bij hebben die goed kopwerk kan verrichten. Via Bilzen en Zutendaal reden we terug naar Stein.
De afstand bedroeg 124 km, het was weer een mooie gezellige fietsdag en we waren nog net op tijd thuis om de Q2 en Q1 van Max op tv te kunnen zien.

Groetjes Michel