Bocholtz 2-juli-2016

Nog steeds geen betrouwbaar vast weer. Ook vanmorgen zag het er dreigend uit.
Zelf eerst maar eens afgewacht of er wel enige deelnemers zouden verschijnen. Dit viel zeker niet tegen want er stonden om negen uur 9 vertrekkers aan de start.
Jo, Rene, The, Nico, Piet, Michel, Frans, Wino en Jan.
Er werd even nagedacht over de route met als voorwaarden geen vochtige wegen en niet te ver, zodat we bij regen snel weer thuis konden zijn. Piet en Rene vertrokken op kop met een strakke wind tegen. Via Geulle naar Meersen en dan naar Bemelen. Nico hield zich rustig tussen de wielen maar dat werd hem in Gasthuis toch teveel.
Hij nam de kop van Rene over en reed weg bij de groep. Dat was maar voor even want hij reed rechtdoor en de groep sloeg af naar 't Rooth. Via Bruisterbosch naar Banholt waar even buiten het dorp de fotograaf in de goot belandde maar gelukkig zonder gevolgen. 

 

Hier werd nog even overlegd en maar goed ook want Piet was in de overtuiging dat hij ons naar Eupen moest loodsen. Dit werd aangepast en Bocholtz werd het doel. Weer verder nu met Jo naast Piet die als routecommissaris altijd op kop moet fietsen. Achter het rode bos werd afgeslagen naar Remersdaal waar de weg was afgesloten en een bord aangaf dat deze weg was ingespoten met teer. De koprijders deerde dat niet en dus werd doorgereden tegen de zin van enkele rijders. Dan op de weg naar Homburg.
Via Homburg naar Sippenaken en de bekende weg naar Epen. Hier namen we de route via Bommerig naar Mechelen. Nu was Jo weer medekopman en werd goed doorgereden naar Wahlwiller en via Nijswiller naar Baneheide. Hier kon Nico zich niet beheersen en wilde laten zien hoe goed hij nog bergop fietst. Jo liet hem echter niet voorbij gaan dat betekende dat de hele groep flink op de trappers moest duwen. Zo kwamen we in Bocholtz op de bekende plek de Scholtishoeve, waar we gezien het weekend van de betere vla konden geniet zoal victoria, remigius of luxe kersen.

In de pauze werden diverse onderwerpen aangesneden zoals het verlies van de Belgen, de start van de tour en het verhaal van de arme boerenknecht en het verkeersongeval op het kerkhof van Elsloo. Toen we vertrokken was er een mooi zonnetje en werd besloten om nog een ommetje te maken. Op de heenweg hadden we het droog gehouden met uitzondering van een enkele keer een zegeningetje van pastoor zoals Jo het kwalificeerde.
Via Simpelveld ging het naar Ubachsberg en daar via een mooie afdaling naar Heerlen. Nu zagen we dat er toch een donkere lucht hing en Piet die een stukje om wilde rijden werd gecorrigeerd en verzocht rechtstreeks naar huis te gaan. In Voerendaal vielen enkele druppels maar dat was snel voorbij.
Via Craubeek naar Klimmen en in Hulsberg vielen opnieuw enkele druppels hetgeen leidde tot stoppen en overleg om te schuilen. Na een tiental minuten te hebben gewacht wilde het maar niet echt gaan regenen en werd besloten verder te gaan. Direct daarna begon het iets te regenen maar ook nu weer duurde dat slechts een minuut. Via Schimmert zo snel mogelijk naar huis en we hielden het droog. Wel was te zien dat het op enkele plaatsen behoorlijk had geregend maar even later zoals in Oensel was de weg helemaal droog. Thuisgekomen vroeg Truus of we niet flink nat waren geworden. In Stein had het namelijk al snel na ons vertrek geregend en daarna nog een aantal keer. Dus alles bij elkaar een 95km netjes gefietst, maar we wachten wel op stabiel mooi weer, want het weer van de laatste weken zijn we helemaal zat.

Groeten Jan