Rit naar Bocholtz 28-5-2016
Vandaag was het om 9 uur slechts 14 Gr bij een grijze mistige lucht. Het zou echter in de loop van de dag 24 Gr. kunnen worden met in de middaguren kans op onweersbuien.
Er stonden deze morgen 8 coureurs aan het vertrek, waaronder 6 coureurs in het prachtige nieuwe tenue van onze sponsor Hendrix Bouw uit Stein. De deelnemers waren Frans, Jo, Piet John, Michel, Nico, Rene en gastrijder Ger. Rene was na een klus-vakantie van 2 weken ook weer van de partij. Afmeldingen waren er van Jan en Wino. (Dus vandaag geen Garmin data) Nico was niet gekleed in het nieuwe tenue, en wel om de onderstaande reden.
Nico was zo in zijn nopjes met de nieuwe outfit, dat hij gisteren eerst in tenue op de foto gegaan was en deze foto daarna door Truus op haar Face-book pagina heeft laten plaatsen. Vervolgens heeft hij het tenue niet meer uitgedaan en is er zelfs in gaan slapen. Toen hij s'morgens wakker werd bleek dat hij een wilde nacht gehad had. Zijn koersbroek had hij als hoofddeksel over zijn hoofd getrokken en zijn koerstrui zat vol zever. Truus kon er wel om lachen maar heeft het tenue vanmorgen in de was gedaan. Vandaar dat Nico gedwongen was om een andere outfit aan te trekken. Jammer, jammer, jammer.
Volgens de weersvoorspelling zouden er in de vroege middag onweersbuien kunnen ontstaan, dus werd er besloten om vandaag enigszins in de buurt te fietsen. Piet wist wel een rondje en met Piet en Ger op kop vertrokken we naar Beek en ging het vervolgens naar Schimmert. Het was inmiddels behoorlijk mistig geworden met een zicht van nog geen 100 meter. Piet had last van een beslagen bril en dacht dat het nog mistiger was dan het al was. Dan op naar Valkenburg en hier beklommen we gezamenlijk in een mooi tempo de Dahlemerberg en ging het vervolgens verder naar Margraten, Banholt, Reymerstok, Euverem en Slenaken.
Hier stond de beklimming van de Loorberg op het programma. Ook op deze beklimming fietsten we in een mooi tempo gezamenlijk naar boven. De mist was inmiddels verdwenen en er brak een flets zonnetje door de wolken. Op de beklimming in Terziet kwam Frans aan de leiding en ging het hard omhoog. Rene, Piet Ger en Jo bleven achter. Boven werd er gewacht en ging het naar Sippenaeken, Plombieres, Volkerich en Gemmenich. Hier besloten we de beklimming naar het 3 landenpunt in Vaals te nemen. Dit was weer een kolfje naar de hand voor Frans. Hij nestelde zich op kop trok in een strak tempo goed door. Rene, Jo en Ger bleven achter en reden in hun eigen tempo omhoog. Boven werd er gewacht en reden we vervolgens via Vaals-centrum naar Bocholtz. Om 11.50 uur kwamen we aan bij onze vaste pauzeplaats in Bocholtz. De zon scheen inmiddels volop en we namen plaats op terras van de binnenplaats.
De pauze was weer een gezellige boel en het gesprek aan tafel was de val van Steven Kruiswijk in de Giro etappe van gisteren, waarbij hij zijn roze leidersrui verloor. Ook werden er enkele groepsfoto’s gemaakt in onze nieuwe kledij. Na de pauze kozen we voor de korstte weg terug naar Stein. Piet ging alleen verder, want hij wilde niet zo vroeg terug zijn. Met Frans aan de leiding ging het via Baneheide en enkele geasfalteerde veldwegen naar Eys en vandaar naar Wittem. Frans bleef aan de leiding fietsenen werd afgelost door Nico die we vandaag na zijn wilde nacht nog nauwelijks aan de leiding gezien hadden. Nu namen we de weg van Schin op Geulle naar Klimmen en Hulsberg. Ook op de hellingen werd er weer gesprint voor de bergprijs, maar Jo, Rene en Ger lieten zich niet verleiden en fietsten hun eigen tempo. Via Schimmert, Genhout, Beek en Elsloo waren we om 13,45 uur weer terug in Stein. De afgelegde afstand Stein-Steinbedroeg 98 km. Het was vandaag weer een mooie en gezellige fietsdag, waarbij we met trots onze nieuwe outfit gedragen hebben. Dank dan ook aan onze sponsor Hendrix Bouw voor het beschikbaar stellen van dit mooie tenue.

Groetjes Rene