Fietsverslag Kornelimunster 27-7-2016

Vanmorgen was het prima fietsweer, wel veel wind maar de zon liet zich al regelmatig zien. Het was half bewolkt en het zou 24 Gr.kunnen worden.
Om 9.00 uur stonden dan ook 8 deelnemers aan het vertrek.De deelnemers waren Jo, René, Piet, Nico, Martin, Wino, Michel en gastrijder Jack Quix. De vraag 'waarheen vandaag', was snel beantwoord en het werd Kornelimunster.
Met Wino en René op kop gingen we op pad, en de route ging via Beek en Schimmert naar Hulsberg. Hier namen Piet en Michel de kop over en fietsten we via Wittem, Mechelen en Vijlen naar Vaals. Nico ging het geregeld niet snel genoeg en fietste dan zijn eigen course, op 50 meter voor de groep. De kopmannen hielden op het geaccidenteerde parcours een mooi zomers tempo aan van rond de 26 km/h en kregen hiervoor veel waardering van de andere coureurs. Wino was echter regelmatig aan het zeuren dat het te hard ging, terwijl op de terugweg bleek dat hij echt wel goede benen had. Nabij Vaalsbroek fietsten we rechtsaf en daarna links richting Wolfhaag, waardoor we de beklimming van Vaalsbroek links lieten liggen.
Nu fietsten we met René op kop, in een heel mooie omgeving met prachtige vakwerk huisjes naar Gemmenich. De beklimmingengingen gezamenlijk in een mooi tempo, alleen Nico reed op de laatste heuvel enkele meters voor de groep uit. Met wisselende kopmannen ging het via Gemmenich, Moresnet, Kelmis en Lichtenbusch naar Kornelimunster. De koeienweg weg naar Kornelimunster, waar we enkele weken geleden nog gestrand waren, was nu gedeeltelijk opnieuw geasfalteerd en het was er tussen de paarden-keutelen koeien-vlaaien,goed fietsen. Nico en Jackreden de laatste kilometers op kop en na 60 km kwamen we om 11.20 uur aan bij onze vaste pauzeplaats in het centrum van Kornelimunster. Wat bleek echter, ook deze pauzeplaats had gesloten. Dus op naar een nieuw terras, dat 100 meter terug gelegen was. Het was inmiddels lekker warm geworden en we namen plaats buiten in de zon op het terras. Er was zelfbediening en we lieten ons de vlaai goed smaken.
Na de pauze (het was goed toeven op het terras) gingen we om 12.00 uur weer op weg naar huis. Martin stelde voor om via het Aachener Wald naar huis te rijden. Op de onverharde wegen door het bos was het vanwege de droogte van de afgelopen dagen waarschijnlijk niet modderig. Piet had echter na het eerste gedeelte van het Aachener Wald een alternatieve route in de aanbieding. Dus zo gezegd zo gedaan en vervolgens fietsten we via het fietspad langs het spoor naar het Aachener Wald. We bleven op de beklimmingen mooi bij elkaar, en uiteindelijk kwamen we na het eerste gedeelte van het Aachener Wald op de alternatieve route van Piet. We reden via het fietspad naast de grote weg richting Aachen, en daarna linksaf het bos in. Na vele omzwervingen over geaccidenteerde maar geasfalteerde veldwegen die we nog nooit gereden hadden, kwamen we Vaals. We fietsten nu via Lemiers over het fietspad van de rijksweg naar Nijswiller en Wahlwiller. Dan verder naar Wittem, Gulpen en Wijlre.
Hier nam Piet afscheid van de groep en ging nog wat extra kilometers maken.Nu nam René de groep op sleeptouw en fietsten we in hoog tempo naar Valkenburg en via de Stoeperd naar Schimmert. Op de Stoeperd gingen Nico en Wino aan de leiding en vochten hier een onderling duel uit, waarbij de snelheid de lucht in vloog. In Schimmert verliet Jack de groep en bedankte iedereen dat hij vandaag in ons gezelschap mocht verkeren. Nu kwam Wino aan de leiding, maar in plaats van uitfietsen ging hij als een beest te keer en reed hij zich de longen uit het lijf, om zo de andere coureurs pijn te doen.
Maar we zullen dit voor de toekomst niet vergeten. Om 14.10 uur waren we weer terug in Stein.
Het was vandaag een rit (Stein-Stein) van 125 km. Als groep hebben we goed samen gereden en het was dan ook weer een mooie, zonnige en vooral ook een gezellige fietsdag. Er was vandaag geen Garmin informatie beschikbaar.

Groetjes, René