Fietsverslag van rit naar Brüggen 27-8-2016.

Vanmorgen waren we weer om 8.00 uur bijeengekomen. Dit vanwege de nog altijd tropische temperatuur.
Allereerst stonden we stil bij het overlijden van onze fiets collega Nico Hendriks die deze week, na een langdurige ziekte met ups en downs, toch nog onverwachts op de leeftijd van 73 jaar is overleden.
De crematie is komende dinsdag om 10.30 uur in het crematorium in Geleen. Afgesproken is dat iedereen die niet verhinderd is deze dienst zal bijwonen.
Jan en Piet zorgen voor een gezamenlijke condoleance kaart namens onze club.
Het was vanmorgen prima fietsweer met een matige N/O wind en een temperatuur van 18 Gr. De 6 deelnemers waren Jan, René, Martin, Piet, Nico en Ger. De andere coureurs waren op vakantie of hadden zich afgemeld. Gezien de voorspelde tropische temperatuur in de middag werd er besloten om vandaag een rustig en vlak ritje te fietsen. Jan had een voorstel om naar het Noorden richting Brüggen in Duitsland te fietsen.
De rit stond al geprogrammeerd in zijn Garmin en dus werd Jan vandaag onze koerskapitein.
Met Nico en René op kop fietsten we naar het veerpont in Berg a/d Maas en vandaar via het fietspad langs de Maas naar Maaseik. De wind stond op kop maar Nico had goede benen en wilde een vroege ontsnapping op touw zetten, maar de andere coureurs lieten zich niet uit de tent lokken. In Maaseik gaf René de koppositie over aan Piet die samen verder reed met Nico. Via Aldeneik, Ophoven Geistingen en Kessenich kwamen we in Thorn. Nu moesten we over een kasseienweg fietsen die iets omhoog liep.
Jan was hier met afstand de beste coureur en nam dan ook een 20 tal meter voorsprong. Vervolgens nam Jan met Nico de leiding en ging het goed vooruit. Jan toonde vandaag weer een goede vorm, zoals we die de afgelopen weken van hem gewend zijn. Via Panheel, Heel, Beegden en Buggenum kwamen we met beurtelings Piet, Ger, Nico of Martin aan de leiding aan bij het veerpont in Kessel. We moesten even wachten want het pont was net vertrokken. Nu was Jan weer onze gids en m.b.v. de Garmin fietsten we naar Reuver en vervolgens naar een voormalig militair oefenterrein in Duitsland. In het begin was het wegdek slecht, hetgeen Nico niet zo leuk vond.
Jan was ook in Brüggen onze gids en hij bracht de groep feilloos naar ons pauze adres de 'Alte Brüggener Mühle'. Om 11.00 uur zijn we hier geland en konden uit de zon op het terras plaatsnemen. De serveerster was echter niet erg vriendelijk. Tijdens de pauze ging het ook over de prestaties van autocoureur Max Verstappen die dit weekend in België actief is. Het was inmiddels al behoorlijk warm en om 12.00 uur zijn we weer vertrokken voor de kortste route naar Stein.
Jan ging samen met Piet aan de leiding, en fietsten we m.b.v. de Garmin, via het Meinweggebied naar Herkenbosch. Het was hier in de schaduw mooi fietsen. Dan met wisselende kopmannen naar Melick, St. Odiliënberg, Montfort, Hingen, Echt, Dieteren en Baakhoven naar Holtum. Via Buchten en Born ging het naar Graetheide. Hier nam René afscheid en fietste via de brug van Obbicht naar huis. De rest van de groep vervolgde zijn weg via Urmond naar Stein.
Om 13.45 uur waren we na 126 km weer terug in Stein. Het was vandaag,ondanks de tropische temperatuur weer een mooie fietsdag.

Groetjes, René

Garmin:https://connect.garmin.com/modern/activity/1323179926#.V8GBXXphx1o.email