Rit naar Bocholtz 26-10-2016

Vandaag was het om 9 uur slechts 7 Gr bij een grijze mistige hemel.
Het zou echter in de loop van de dag 12 Gr. kunnen worden met vanaf het middaguur regelmatig zoneschijn.
Er stonden deze morgen 8 coureurs aan het vertrek. De deelnemers waren Frans, Jo, Piet, Nico, René, Theike, Martin en Ger. Jo was na een korte vakantie ook weer van de partij.
Afmeldingen waren er van Michel, Wino en Jan. (Dus vandaag geen foto’s en Garmin data) Nico vond zijn tenue voor vandaag toch wat te koud en ging snel huiswaarts om een warm vest aan te trekken. Hij was al niet vrolijk, mede door het overlijden van zijn trouwe hond. Door dit oponthoud zijn we 15 minuten later vertrokken.
Vanwege de te verwachten dikke mist werd er besloten om vandaag enigszins in de buurt te fietsen. Piet wist wel een rondje naar Bocholtz en met Piet en Ger op kop vertrokken we naar Catsop en ging het vervolgens naar Meersen.
Het was inmiddels behoorlijk mistig geworden met een zicht van nog geen 100 meter, en ook de temperatuur was verder gedaald, waardoor diverse coureurs weer koude handen en voeten kregen. Dan op naar de Molenweg en Bemelen en hier beklommen we gezamenlijk in een mooi tempo de Antoniusbank. De mist was inmiddels verdwenen en er brak een flets zonnetje door de wolken. Vervolgens ging het verder naar Cadier en Keer. Hier namen Jo, Martin en Frans afscheid van de groep en gingen de overige vijf coureurs onder leiding van Piet en René in een toertocht tempo verder naar Noorbeek, Banholt, Reijmerstok, Euverem en Slenaken.
Hier stond de beklimming van de Loorberg op het programma. Ook op deze beklimming fietsten we in een mooi tempo naar boven. Via de afdaling van de Schweiberg kwamen we in Mechelen en vandaar ging het via Wahlwiller en Nijswiller naar Bocholtz.
Om 11.30 uur kwamen we aan bij onze vaste pauzeplaats in Bocholtz. De zon scheen inmiddels volop en we namen plaats in het restaurant.
In de pauze vertelde Nico het verhaal van zijn overleden hond.
De hond had een operatie ondergaan en hieruit bleek, dat de milt was aangetast door kanker en dus werd de milt door de dierenarts verwijderd. Na de operatie ging het een aantal dagen beter, maar afgelopen zaterdag ging het snel achteruit. Na een bezoek op deze zaterdagavond aan de dierenarts, werd besloten om de hond te laten inslapen. De hond was slechts 7 jaar oud en de ziekteperiode heeft ook slechts 3 weken geduurd.
Dus is er nu begrijpelijk alom treurnis in huize Paas, want hun lievelingshond wordt erg gemist. Dit had ook zijn uitwerking op Nico want hij is vandaag nauwelijks op kop gekomen en was dan ook heel erg stil.
Na een pauze van 45 minuten kozen we niet voor de kortste weg terug naar Stein. De zon scheen inmiddels volop en het was hierdoor prima fietsweer. Piet ging binnendoor via Heerlen huiswaarts. We vertrokken met Piet en René op kop en ook nu ging het in een rustig tempo naar Simpelveld en vandaar via diverse industrieterreinen naar Heerlen. Via de achterkant van de Vroedvrouwenschool fietsten we binnendoor naar Voerendaal en vandaar naar Craubeek, Klimmen, Hulsberg en via Schimmert naar Beek en Stein.
Om 14.30 uur waren we weer terug in Stein.
De afgelegde afstand Stein-Stein bedroeg 98km.


Groetjes René