Rondje Zuid-Limburg 23-4-2016

Vandaag wederom koud fietsweer bij een temperatuur van slechts 8 Gr. en het zou ook niet veel warmer worden. Ook stond er een strakke NW wind, waardoor het geen aangenaam fietsweer was.
De weersvooruitzichten waren twijfelachtig al zou er volgens de weersverwachting geen of niet al te veel
regen vallen.
Ook de zon liet vandaag verstek gaan, waardoor het veel kouder was dan de afgelopen dagen. Er stonden
om 10 uur dan ook slechts 4 coureurs (warm aangekleed) aan het vertrek De deelnemers waren: Jo, Rene, Piet en Martin. Een aantal van de afwezige coureurs is op trainingskamp in Spanje, en de afwezigheid van de resterende coureurs was onbekend. We hebben vandaag dan ook geen foto's en Garmin data.
Piet werd wederom aangewezen als wegkapitein en hij had wel weer een idee voor de vandaag te fietsen route. We wilden, ook gezien de kou, wind en onzekere weersomstandigheden, in de buurt blijven.
Piet zijn route ging via een rondje Zuid-Limburgnaar Bocholtz.
We fietsten met Piet en Rene op kop, in een mooi tempo via Beek, Catsop, Geulle, Bunde, Ulestraten en Schimmert naar Valkenburg. Hier beklommen we de Sibbergrubbe en ging het naar Sibbe en Margraten. Via Mheer, Eckelrade en Banholt kwamen we in Reymerstok en vandaar naar Euverem en Gulpen. Piet en Rene bleven op kop rijden en via Partij, Wahlwiller, Nijswiller en Baneheide ging het naar onze vaste pauzeplaats in Bocholtz.
We hadden nu 60 km afgelegd en waren toe aan een lekkere warme kop koffie of chocomel.
Tijdens de pauze lieten we ons de koffie met vlaai goed smaken.
Piet vertelde over zijn problemen met het stuur en de trapas van zijn fiets die afgelopen woensdag weer
waren opgestreden. De fiets is nu opgestuurd naar de fabriek. Na de pauze was het nog altijd koud maar droog en met Piet en Martin op kop fietsten we nu naar Simpelveld en vervolgens via allerlei binnenwegen naar Ubachsberg en vandaar naar Heerlen en Hoensbroek. Piet was weer een echte wegkapitein, hij voerde continu de groep aan en vroeg niet om afgelost te worden. Via Nuth ging het vervolgens naar Wijnandsrade.
Hier nestelde zich Jo samen met Piet aan de kop. Jo had nog goede benen en stond de koppositie niet meer af. Via Hulsberg en Schimmert fietsten we naar Beek en Stein.

Om 14.30 uur waren we weer terug in Stein. Het was vandaag, ondanks de kou toch een mooie rit, en het belangrijkste was ook nog dat we niet nat zijn geworden. Hopelijk wordt het spoedig weer beter fietsweer.
Afgelegde afstand Stein-Stein bedroeg 92 km.
Wat betreft Piet: hij was vandaag wederom de beste man in course. Hij heeft de gehele rit op kop gereden en wind en kou deerde hem niet. Piet proficiat met deze mooie prestatie.
Groetjes Rene