Fietsverslag: Bokrijk 23 maart 2016

Sinds het afgelopen weekend is nu de lente officieel begonnen. Dit is echter nog niet te merken aan het weer. Er hangen donkere wolken en het is koud. Negen coureurs aan de start Frans, Jo, Michel, Nico, Piet, The, Thei, Ger en Jan. We willen tijdig terug zijn om 'Dwars door Vlaanderen' te bekijken en Michel heeft om twee uur een afspraak. Dus wordt een kortere rit naar Bokrijk gepland.
Na het vertrek zien we de controle door de Marechaussee bij de afrit van de autoweg. Er is in de richting van Nederland een rijbaan afgesloten en wordt er langzaam gereden. Piet geeft aan dat hij een alternatieve route naar Bokrijk heeft, die 50 km lang is. Zo gaan we via Rekem en een ommetje naar Lanaken en dan naar Besmer. Vervolgens via Stalkenwijer naar Zutendaal en dan via allerlei wegen rondom Genk verder. Een weg die we niet eerder zijn gereden. Bij het vertrek neemt Jo met Piet de kop en Jo laat zien dat hij opvolger van Nico wil worden, door een hoog tempo op te leggen. In het peloton ontstaat er enig gefluister over verboden middelen, die hij vooral in de nacht schijnt te gebruiken. Na een tijdje neemt Nico toch het commando van hem over en rijdt met Piet op kop. Na heel veel bochtenwerk en iedere keer aanzetten achter de bocht komen we na 49,81 Km aan op de pauzeplaats. Dus de inschatting van Piet was wel erg nauwkeurig. In de pauze komen natuurlijk de gebeurtenissen in Brussel aan de orde. Het blijft ondoorgrondelijk wat mensen motiveert om zichzelf op te blazen. Ook weet niemand hoe dit voorkomen kan worden.
We drinken koffie of chocomel en bestellen vla. Het blijkt dat de bestelde vla niet voorradig is. Er is alleen appeltaart. Dit is echter slechts een klein stukje en behoorlijk aan de prijs. De volgende keer dan maar weer het gebruikelijke broodje. Na nog wat te hebben gezeten moeten we vertrekken anders haalt Michel zijn afspraak niet. Via Bokrijk waar op diverse plaatsen waarschuwingsborden staan voor onverwacht overstekend wild. Deze borden zijn geel-zwart en dus gelden deze ook voor fietsers in geel-zwart (zie de foto). Iets later beseft Michel dat hij niet tijdig op zijn afspraak zal zijn. Dat wordt doorgegeven en Piet past de route aan om zo snel mogelijk thuis te zijn. Door het tempo flink op te voeren zal dit nog extra helpen.
Bij As rijdt Jan over een obstakel en even later heeft hij dan ook lek. Michel rijdt met Nico door en zal net op tijd thuis zijn. De anderen helpen Jan bij de reparatie en gaan vervolgens op een rustiger tempo naar huis. Op de autoweg gaat het nog steeds langzaam. We zijn even na twee uur thuis en kunnen na de douche naar de koers kijken. Nu maar hopen dat het zaterdag wat beter weer zal zijn.

Groeten, Jan