Eupen 22-06-2016

Vanmorgen voor het eerst sinds lange tijd niet naar de buienradar gekeken. De voorspelling was, dat het vandaag droog zou blijven bij een middagtemperatuur van omstreeks 25 Gr., dus geen vuiltje aan de lucht. Gisteren was het de langste dag, dus gaan de dagen vanaf nu weer korten.
Er stonden om 9 uur, 10 coureurs aan het vertrek en de deelnemers waren: Jan, Jo, Rene, Nico, Wino, Piet, Martin, Theike en de gastrijders Ger en Jo P. Frans en Michel verblijven nog altijd in Spanje alwaar ze genieten van een mooie en zonnige fietsvakantie zonder hun echtgenotes. Dus vandaag geen foto's van onze fotograaf.
Tot onze verrassing stond Theike ook weer aan het vertrek, want hij voelt zich niet ziek en is het binnen zitten en nietsdoen beu. Hij zal een aantal kilometers met ons mee fietsen, want hij moet voorzichtig zijn, want a.s. dinsdag wordt er weer een hartkatheterisatie bij hem uitgevoerd. Wino was na een lange periode van afwezigheid ook weer van de partij. Wat bleek, sinds Anita gestopt is met de zaak wil ze Wino wat langer thuis hebben. Het begint al s'morgens met opstaan uit bed. Anita houdt Wino dan lange tijd in de houdgreep, waardoor hij niet kan opstaan en daardoor ook niet op tijd aan de start kan staan. Dit heeft uiteraard consequenties voor zijn vormpeil op dit moment. Vandaag was Wino echter ontsnapt en stond hij op tijd, maar wel een beetje zenuwachtig, aan het vertrek. De meeste coureurs waren (zoals onlangs afgesproken) gekleed in het vorige Hendrix tenue. Dus volgende keer allemaal in het juiste tenue aan het vertrek.
Jan stelde voor om naar Venwegen in Duitsland te fietsen en aldus geschiede. Piet en Ger waren onze kopmannen en bleven dat heel lang volhouden. Via Beek, Geverik en Schimmert fietsten we in een mooi en aangepast tempo naar Hulsburg en Walem. Hier ging het flink berg af naar Schin op Geul en vandaar naar Wijlre. Hier nam Theike afscheid van de groep en ging alleen verder. Dan nog altijd onder leiding van Piet en Ger naar Gulpen, Euverem en Slenaken. Hierna fietsten we naar Teuven en vandaar naar Homburg.Wino had al heimwee naar Anita en vroeg telkens, hoe ver is het nog tot de pauze, en kunnen we niet omdraaien en naar Aubel fietsen? Hij had geluk want niet ver van Lonzen reed Jan lek en moest er gewacht worden. Hierna werd besloten (ook om het verzoek van Wino te honoreren) om naar Eupen te fietsen. Nu gaven Piet en Ger, die inmiddels bijna 2 uur op kop gefietst hadden, de koppositie over en via Lonzen, Walhorn en Raeren kwamen we met wisselende kopmannen bij de Aluminium fabriek. Dan op weg door het bos naar de stuw. In de afdaling door het bos op weg naar Eupen was Jo de beste daler. Hij nam resoluut de leiding en stond die niet meer af tot in het centrum van Eupen. Hij won daarmee ook de prijs van de beste daler. Ook Jan kon er wat van, want dalen is ook een van zijn specialiteiten. Om 12.00 uur waren we na 72 km in Eupen bij Backerei Kockartz, een van onze vaste pauzeplaatsen, en konden we op het terras plaats nemen.
De zon had zich nog niet laten zien maar de temperatuur was prima.
Tijdens de pauze lieten we ons het broodje of de vlaai goed smaken. Jan en Jo hadden honger en bestelden een broodje gezond, maar dat viel wel heel groot uit. Om 12.45 uur gingen we weer op pad via een voor Nico niet bekende route. Hij was dan ook bang dat we weer een extra lus erbij gingen fietsen, maar dat was niet het geval. Met wisselende kopmannen ging het binnendoor naar Membach en Baelen. Op de terugweg was Jo P. onze kopman en hij nam dan ook het grootste deel van het kopwerk voor zijn rekening. Nico kwam ook regelmatig op kop, maar ging dan weer voor de groep uitfietsen. Via het dal van de Berwinne kwamen we bij deAbdij van Val-Dieuen vanaf hier fietsten we met Jo P. continue aan de leiding, via bekende wegen naar Neuf-Chateau. Via s'Gravenvoeren ging het naar Mesch en vervolgens via de Molenweg naar Rothem. Het was druk op dit fietspad, dit vanwege schoolgaande jeugd, dus was voorzichtigheid geboden. Wino kwam er weer doorheen en ging nu ook regelmatig aan de leiding fietsen. Zijn talent verloochend zich niet. Via Rothem, Bunde en Oud Geulle kwamen we in Elsloo.
Tegen 15.00 uur waren we weer terug in Stein. Het was vandaag een rit van +/- 135 km over een geaccidenteerd parcours. Als groep hebben we goed samen gereden en het was dan ook weer een mooie fietsdag.

Groetjes, Rene