Sluizen-Tongeren 1-10-2016

Vanmorgen was het aan de frisse kant en de voorspellingen waren niet erg goed.
Aan de start 7 mannen. René had verstek moeten laten gaan, want de kleinkinderen waren verschenen en dat is een tweeling, die veel energie heeft en dat is voor Lientje teveel om alleen te handelen.
Wel aanwezig waren: John, Martin, Jo, Nico, Ger, Jan en voor een nieuwe poging om zijn conditie te testen ook Thei.
Jo heeft een al wekenlang probleem van Martin opgelost.
De fiets van Martin had steeds bij ongelijkmatig terrein een verschrikkelijk rammelend geluid.
Diverse keren is gezocht naar de oorzaak maar er werd niets gevonden. Jo had de kettingslijtage gemeten en gezien dat de ketting helemaal naar de knoppen was. Door het vervangen van ketting en blok liep de fiets nu weer als een klokje.
Vooraf werden al verschillende verzoeken ingediend i.v.m. de rit, zoals Jo om half twee thuis, Thei natuurlijk niet teveel bergop en Nico liefst een beetje snel en Jan liet merken dat hij moeite had met de beperkingen.
Het voorstel werd Aubel, en Jo met John vertrokken op kop.
Na een korte afstand in Schietecoven werd bij Nico lek geconstateerd en geroepen om te stoppen. Nico had eerst niet door dat hij de ongelukkige was. Jo deed het herstelwerk en Nico had het druk om weer alle spullen in zijn bus te stoppen. Na vertrek ging Jan met Nico op kop want hij had zich toch wel iets aangetrokken van de opmerking van afgelopen woensdag.
De bestemming werd gewijzigd in Sluizen om de beklimmingen te beperken voor Thei. In Eijsden hield Jan het kopwerk voor gezien en nam Jo het over. Via Visé gingen we naar de Waalse plaatsen als Huere la Romaine, Hermée en Fexhe-Slins. Dit om de drukke weg te vermijden.
Normaal is Piet onze wegkapitein in deze streken maar nu moesten Jo en Jan het doen.
Dit lukte voortreffelijk en om 11.15 uur waren we al op de pauzeplaats in Sluizen.
Daar genoten we van een groot broodje en dat smaakte prima. Nico maakte melding van zijn medisch rapport dat de ploegarts van de Giant-Alpecin ploeg voor hem had opgemaakt.
Hij werd helemaal gezond verklaard en dat merkten we aan zijn motivatie die overigens altijd wel goed is. Bij het afrekenen in het café waren enkele Belgische coureurs aanwezig die Nico herkenden van het supporteren in zijn actieve periode.
Na een half uurtje werd weer vertrokken en Jo wilde rechtstreeks naar huis, maar hij werd, gezien het tijdstip, overgehaald om nog een stukje om te rijden. Zo werd vertrokken richting Tongeren en ook hier misten we Piet. Desondanks lukte het prima om buitenom richt Piringen te rijden en daar was Thei de wegkapitein. Ook dat lukte prima.
We zorgden ervoor dat Jo niet te zeer in de problemen met het thuisfront zou komen, want zijn kleindochter was jarig. Thei loodste ons prima via Bilzen naar Gellik en zo ging het via Zutendaal naar huis.
Ondanks de voorspelling bleef het droog en zelfs af en toe zonnig.
Het was een ontspannen ritje, maar Jo was pas om 14.15 uur thuis. We horen wel hoe het is afgelopen.

Groeten, Jan