Rit naar Xhendelesse 17-9-2016

Vandaag 7 man aan het vertrek. Aanwezig waren: Jan, René, Martin, Jo, Nico, Ger en John.
Nico had vanwege de renovatie van zijn slaapkamer slecht geslapen en was dan ook somber gestemd over zijn huidige conditie. Vanmorgen was de zon afwezig en dat was positief na de veelvuldige zonneschijn en de tropische temperaturen van de afgelopen dagen.
Het was echter niet koud bij het vertrek(rond 16 Gr.),maar er waren toch al enkele coureurs die de armstukken uit de kast gehaald hadden.
Jan was ook weer aanwezig en kreeg de felicitaties met zijn geslaagde vijfdaagse fietstocht. Hij had samen met zijn zoon vijf dagen over Nederlandse wegen gefietst, met daarbij telkens een overnachting. Hierbij had hij gedurende deze tocht als handicap, een fietskar moeten mee sleuren. Jan had dus een aantal dagen aan krachttraining gedaan. Dan kwam de vraag: Waar gaan we naar toe? Er waren diverse voorstellen.
Na wat discussie werd het Eupen en vertrokken we met Nico en René op kop in een mooi tempo via Beek, Geverik, Schimmert, Hulsberg, Schin op Geul en Wijlre naar Gulpen. Hier kwamen Ger en Jo op kop en nu ging het via Slenaken en Teuven naar Henri Chapelle. De beklimming hier werd gezamenlijk in een mooi tempo genomen, maar op het laatst ging Nico er toch vandoor om een voor ons fietsende coureur in te halen, hetgeen hem ook lukte.
In de groep waren echter diverse geluiden te horen van coureurs die de bestemming Eupen (gezien o.a. de duistere hemel) toch te ver of te link vonden. Daarom werd opnieuw overlegd en gekozen voor de bestemming Herve. Jo had er vandaag duidelijk zin in, en samen met Ger fietste hij hard door naar Les Plènesses op het industrieterrein in Thimister. We kwamen uit bij de bakker en toen werd er besloten om hier te pauzeren en daarna te kijken hoe we verder zouden gaan.Het was nu 10.50 uur en de afgelegde afstand bedroeg nu ongeveer 50 km. Helaas was er op zaterdagochtend geen koffie of chocomel te krijgen, maar wel cola en vlaai. Ger die ontzettend verheugd was op het feit dat hij toegetreden was bij onze club (en ook reeds toegevoegd was op onze ledenlijst op de Site), trakteerde op vlaai, en die lieten we ons goed smaken. Nico vertelde over zijn belevenissen van de afgelopen dagen tijdens de renovatie van zijn slaapkamer. Het was toch allemaal meer werk dan gedacht, aangezien er een stukadoor, een elektricien, een schilder, en een parket schuurder aan te pas moesten komen.
Probleem was momenteel ook, dat door het afbreken van de kasten rondom zijn bed, alle kleding die in deze kasten opgeborgen was, rondslingert door het hele huis. Nico had zodoende dan ook geen slaapplek meer. De afgelopen nacht had hij daarom, liggend op een matras doorgebracht in de garage, samen met zijn hond. De hond had hem wakker gehouden en ook de vieze geur van de opnieuw gelakte parketvloer had er niet toe bijgedragen dat hij vanmorgen uitgerust aan de start stond. Hij was vannacht wel vijf keer opgestaan en was dan ook blij toen de nacht ten einde was. Al met al was het tijdens de pauze,mede door de mooie verhalen van Nico, weer een gezellige boel. Om 11.30 uur zijn we, nadat Ger bedankt was voor het doneren van de vlaai weer vertrokken,. Het was nog vroeg, dus kozen we niet de kortste weg terug naar huis. Jan stelde voor om via Soumagne naar Vise te fietsen.
Bij het vertrek bleek echter dat Martin een lekke achterband had, en moest er even gewacht worden. Jan was nu onze gids, en samen met Ger reed hij kilometers lang aan de leiding. We fietsten over een mooi en gevarieerd parcours, dat we al heel lang niet meer gereden hadden. De toestand van de wegen was soms slecht, maar dat mocht de pret niet drukken. Ger was vandaag niet te stoppen, en ook nadat Jan nabij Vise de kop had verlaten, bleef hij samen met Nico op kop fietsen.
In Eijsden namen Jo en Martin de kop over en ging het in een mooi tempo naar Maastricht. De zon was inmiddels weer gaan schijnen en de terrassen in Maastricht zaten vol. Vervolgens ging het met wisselende kopmannen en waarbij bijna iedereen op kop kwam,via bekende wegen naar Bunde, Oud Geulle, Elsloo en Stein. Om 14.00 uur waren we weer terug in Stein en de afgelegde afstand bedroeg 110 km. Nico was tevreden, hij had zich om niets druk gemaakt, want ondanks zijn verstoorde nachtrust had hij toch nog leuk kunnen fietsen.
Vandaag was het weer een mooie tocht over een gevarieerd en heuvelachtig parcours. Dank aan Jan voor de keuze van dit parcours.

Groetjes, René