Herve 16-7-2016

Vandaag 9 deelnemers aan de start. René was afwezig vanwege zijn feestelijkheden in verband met zijn verjaardag. Wel aanwezig na maanden van afwezigheid was Jos. Ook Thei wilde graag een stukje meerijden. Verder Thé, Jo, Nico, Piet, Wino, Jan en Ger. Even werd overwogen waar de rit naar toe zou gaan. Er werd besloten om naar Herve te gaan zodat Ger en Piet eventueel door konden rijden naar Banneux.
Piet en Ger vertrokken op kop en via Geverik en Schimmert naar Valkenburg waar de groep bij de Sibbergrubbe afsloeg en Thei afscheid nam.
De weg naar Margraten was afgesloten dus dan via Scheulder naar Banholt. Hier werd een binnendoor weggetje genomen naar Bergenhuizen waar Thé lek reed in de afdaling. Nadat het euvel was verholpen reden we via Noorbeek en Vroelen naar Ulvend en de Plank naar Aubel.
Hier nam Jos afscheid van de groep inmiddels hebben we vernomen wat er aan de hand was. Jos was namelijk afgelopen zaterdag 50 jaar getrouwd en had eigenlijk niet mogen meegaan van Lies. Dus hij voelde zich schuldig en wilde toch wel voor 12 uur thuis zijn om er nog een mooie dag van te maken.

Jos en Lies
Van Harte Gefeliciteerd met Julie 50e Huwelijksdag

De overige zeven rijders vervolgden hun weg via een speciale route in Aubel naar Thimister en Battice. Weer een nieuwe weg bracht ons aan de zuidkant van Battice en hier werd besloten om via Bruyere naar Herve te fietsen.
In Manahant sloegen Piet en Ger af richting Banneux.
Naar ik later hoorde om een tocht via veel omwegen te maken zodat ze pas om 5 uur thuis waren.
In Herve werd gepauzeerd en wat ervaring over de Tour uitgewisseld. Hierna werd via een snelle route de thuisreis aanvaard. Op het Garmin overzicht is beneden aan de pagina bij 'Tussentijden' te zien dat we de hele rit terug met een gemiddelde van boven de 30 km/u hebben gereden. We waren dan ook om 2 uur thuis na een aardige dag.

Groeten, Jan