Fietsverslag Mal-Sluizen 16 april 2016.

Vandaag stond de toerversie van de Amstel-Gold race in Zuid-Limburg op het programma. Dus was het de vraag, waarheen kunnen we fietsen om niet in het gedrang te komen door bovengenoemde activiteit? Besloten werd om richting Belgie te fietsen, om dan vervolgens in Sluizen te kunnen pauzeren. Piet wist wel een route en hij was zodoende wederom onze gangmaker. Het was vandaag redelijk fietsweer, bewolkt maar met een koude Zuidwestenwind en een temperatuur van slechts 10 Gr. Hierdoor was het toch nog aan de koude kant. Verder was de weersvoorspelling voor de namiddag niet erg hoopvol, want we zouden verrast kunnen worden door plaatselijke buien.
Er stonden om 10.00 uur 9 coureurs aan het vertrek. De deelnemers waren: Martin, Rene, John, Jan, Wino, Piet, Theike, Michel en Frans. Jo had zich afgemeld, en Jan was na zijn blessure ook weer van de partij. Grote afwezige was Nico. Hij was waarschijnlijk bang dat er in de regen gefietst ging worden en hij daardoor zijn fiets moest poetsen. Met Piet en Rene op kop ging het met de wind op de neus richting Elsloo. Hier kwamen we al de eerste coureurs van de tourversie tegen. Daarna fietsten we via Catsop en de afdaling van de Slingerberg naar Bunde en ook op deze route kwamen we grote groepen tourfietsers tegen.
In Itteren namen Wino en Frans de kop over en ging het via Borgharen naar Maastricht.
Hier nam Piet resoluut de leiding en hij loodste ons via een randweg door Maastricht. Ondanks de harde wind werd er heel hard doorgereden. Piet was nu weer onze kopman en samen met Rene ging het goed vooruit tot Eben-Emael en vanaf hier met wisselende kopmannen over de brug naar Bassenge. In de afzink van de brug in Eben-Emael verloor Piet zijn drinkbus en wat bleek, zijn carbon drinkbushouder was aan de onderkant geheel afgebroken. In Bassenge verschenen dreigende wolken en begon het licht te regenen. Even werd er gestopt om regenjasjes aan te doen en om te overleggen hoe nu verder.
Eerst gingen we rechtsomkeer, maar na een aantal minuten was de regen al weer voorbij en konden we in hoog tempo onze weg vervolgen naar Sluizen. We namen de kortste weg en Piet was onze reisleider. Onderweg naar Sluizen reed Michel lek en moest er gewacht worden. Ondanks alle tegenslag fietsten we op hoge snelheid hard door en na 50 km kwamen we aan op onze pauzeplaats in Sluizen.Hier namen we ruim de tijd om te pauzeren en werd o.a. de koers van morgen (Amstel Gold Race) doorgenomen.