Fietsverslag Dalheim 14-9-2016

Vandaag om 9.00 uur stonden 7 coureurs aan het vertrek. De deelnemers waren Jo, René, Nico, Martin, Ger, Theike en gasstrijder Jacques Q..
Er zijn nog steeds diverse coureurs op vakantie. Theike was ook weer aanwezig en wilde afhankelijk van onze bestemming weer een aantal kilometers meegaan. Het was vanmorgen weer uitstekend fietsweer bij een temperatuur van 20 Gr. en een lichte ZO wind. Het zou vanmiddag echter met 33 Gr. tropisch warm worden, en dat in de maand september. Het is al een aantal dagen tropisch warm en deze hittegolf is in dit jaargetijde nog nooit eerder voorgekomen. Gezamenlijk werd besloten om gezien de weersomstandigheden een rit van +/- 100 km op een vlak parcours te maken. We vertrokken met Ger en René op kop en de tocht ging via Beek, Neerbeek, Spaubeek, Schinnen, Merkelbeek, Bingelrade en Schinveld, binnendoor naar het Duitse Gangelt.
Martin en Jo waren bij afwezigheid van Piet en Jan onze reisleiders. Nico hield zich rustig want hij had tot gisteren avond laat nog geklust in zijn huis. De slaapkamer wordt op verzoek van Truus gerenoveerd, en ook deze middag moest Nico nog sleuven kappen voor het verleggen van de elektriciteit. Na een klein anderhalf uur kopwerk hielden René en Ger het voor gezien en lieten ze de koppositie over aan Jo en Martin die hier in Duitsland beter de weg kenden.
Theike kon nog altijd goed volgen en het tempo werd dan ook aan hem aangepast. Vervolgens ging het over diverse geasfalteerde boerenwegen verder richting Heinsberg en Dalheim. Het was vandaag een route waarbij we veel in de schaduw konden fietsen en daardoor hadden we niet te veel last van de zon. Deze rit hebben we in het verleden ook al diverse keren gereden, maar dat ging dan niet altijd vlekkeloos en we waren toentertijd meermaals de weg kwijt.
Vandaag ging het echter dankzij de natuurlijke Tom-Tom van Jo en Martin uitstekend en kwamen we om 11.20 uur zonder problemen aan op onze pauze plaats. Het restaurant de 'Dalheimer Molen' is gelegen midden in een natuurgebied in Dalheim. We konden hier buiten op het terras in de schaduw plaatsnemen.
Martin regelde de koffie die in kannen werd aangeleverd. Naast de koffie werd er ook cola en Strudel taart besteld. Tijdens de pauze gingen de gesprekken voornamelijk over de ronde van Spanje. Afgelopen zaterdag ging het parcours door in een streek rond Benidorm en Martin heeft hier de afgelopen jaren tijdens zijn vakanties veelvuldig rondgefietst en was dus bekend met het parcours.
Na een pauze van een goed half uur hebben we onze fietstocht weer hervat en de temperatuur was inmiddels opgelopen tot 29 Gr.
Martin reed met René op kop en ze zorgden onmiddellijk voor een hoog tempo. De rit ging via de Meinweg naar Vlodrop en vanaf hier via Odiliënberg en Montfort naar Sint Joost, Hingen en Echt. Onderweg werd het tempo vanwege de hitte aangepast naar 30 km/h. Nico heeft onderweg samen met René ook nog op kop gereden en dat deed hij heel netjes. Nico wilde zich niet te moe maken want bij thuiskomst moest hij nog 'An die Arbeit'.
Via Dieteren, Baakhoven, Holtum, Born, Graetheide en Urmond waren we om 13.45 uur weer terug in Stein.
De gereden afstand (Stein-Stein) bedroeg 110 km.
Bij thuiskomst was de temperatuur inmiddels opgelopen tot 32 Gr. Het was vandaag weer een erg warme maar leuke fietsdag en Theike heeft de gehele rit meegefietst.
Vanaf komend weekeinde is de voorspelling dat het minder warm gaat worden.

Gr. René