13-7-2016 Rit naar Ittervoort

Vanmorgen om 9 uur stonden 7 regenbestendige coureurs aan het vertrek. Het waren Nico, René, Martin, Jan, Jo, Piet en gastrijder Ger.
Verder waren er geen afmeldingen.
Het was vanmorgen koud met slechts 13 Gr., bewolkt en op de regenradar kon je zien dat de regenkansen voor vandaag groot waren. Tegen 10.00 uur zou er een buitje kunnen vallen en na 14.00 uur lange tijd regen. Dus was het zaak een route te kiezen, waarbij we van de voorspelde regen geen last zouden krijgen. Besloten werd om een rit naar het noorden te fietsen, omdat we dan de meeste kans hadden om niet nat te worden. Dus gingen we met Piet en René op kop via Belgie naar Ittervoort. Ondertussen sloot ook gastrijder Jack Quix aan en vroeg of hij met ons mee mocht fietsen, hetgeen uiteraard geen enkel probleem was.
Via Elsloo en de brug over de Maas kwamen we in Maasmechelen. Achter Maasmechelen begon het toch al licht te regenen, maar Piet wist ons over binnenwegen te loodsen die omgeven waren met bomen waarvan de takken over de weg hingen. Hierdoor bleven we grotendeels uit de regen en hoefden we ook geen gebruik te maken van onze regenjasjes. Uiteindelijk kwamen we via Opoeteren, Lanklaar, Dilsen en Dornein Neeroeteren en fietsten we via binnenwegen en fietspaden naar Wurfeld nabij Maaseik.
Inmiddels was het opgehouden met regenen en konden we verder via voornamelijk geasfalteerde binnenwegen naar o.a. Kessenich, Neeritter en Ittervoort. Om 11.10 uur waren we na 60 km bij de bakker en streken neer in het lokaal, want het was te koud op het terras.
Nico had nog geen meter op kop gereden, hetgeen heel uitzonderlijk was, want Piet en René hadden tot nu toe de gehele rit het kopwerk gedaan. Piet was afgelopen maandag jarig geweest en René is komende zaterdag jarig. Dus werden de aanwezige coureurs door Piet en René getrakteerd op lekkere aardbeienvlaai met koffie.
Nico ging nu zijn beenstukken uitdoen en zou dat dan de reden zijn geweest waarom hij niet op kop kwam, omdat hij het te warm had?
Tijdens de pauze was het hoofdonderwerp aan tafel, de Tour de France en in het bijzonder Peter Sagan en Tom Dumoulin. Vervolgens zijn om 11.40 uur weer vertrokken op weg naar huis. Jan en René namen de kop en fietsten via Thorn naar Wessem. Hier werd Nico wakker en ging hard op kop fietsen, waardoor alles op een lint getrokken werd. De pauze en een bezoek aan de WC, hadden hem blijkbaar goed gedaan. De terugtocht, met voornamelijk wind op kop, ging via Maasbracht, Stevensweert, Ohé en Laak naar Roosteren.
Het kopwerk werd beurtelings gedaan door Nico, Piet of René. In Roosteren namen we de weg naar Maaseik en Heppeneert. Omdat de wind op de dijk behoorlijk fel was, wilde Martin via Ehlen, Rotem en Dilsen naar Stokkem fietsen. Op deze route hebben we ons in Ehlen, met Jan aan de leiding, even verreden. Maar onze navigator Piet had dit snel weer opgelost. Met ook nu weer Nico, Piet of René op kop kwamen we even na 13.00 uur aan bij het veer van Berg a/d Maas. Ondanks de donkere wolken die regelmatig aan de hemel verschenen zijn we niet meer nat geworden. Om 13.20uur waren we weer terug in Stein.
De gereden afstand (Stein-Stein) bedroeg 106 km met een gemiddelde van 29 km/h.
Ook zijn er vandaag wegens de afwezigheid van onze fotograaf geen foto's genomen.

Groetjes, René