Drielandenpunt Vaals 13-4-2016
Vandaag stonden om 10.00 uur, 9 clubleden aan het vertrek. De deelnemers waren Wino, Rene, Nico, Piet, Jo, Frans, Michel, Martin en Theike. Het was vanmorgen behoorlijk koud met een temperatuur van slechts 8 graden, maar wel weinig wind. Jan stond in zijn burgerkloffie aan de start, want hij was geblesseerd. Een ontsteking in zijn heup hield hem aan de kant. Piet was vandaag weer onze wegkapitein, en we zouden naar Kornelimunster fietsen,een rit van +/- 120 km. Wino was na zijn skivakantie ook weer van de partij. Nico wilde wel op tijd terug zijn om op televisie de Brabantse Pijl te kunnen volgen, terwijl Wino twijfelde over de lengte van de fietstocht.
Piet en Renenamen de leiding en reden in een mooi tempo lange tijd op kop. De route ging via Beek, Kelmond, Schimmert en Hulsberg naar de Fromberg. Hier kreeg Wino kettingproblemen, hetgeen Nico niet opmerkte. Hij reed dan ook zonder om te kijken hard door en was spoedig uit het zicht verdwenen. Hierbij nam hij ook nog een verkeerde weg. Rene ging achter hem aan om hem te zoeken en bracht hem vervolgens weer terug bij de groep. Nu ging het verder met Theike en Piet op kop. Via Wijlre en Wahlwiller ging het richting Vaals. Nu bleek dat diverse coureurs de rit naar Kornelimunster niet zagen zitten, omdat we dan te laat terug zouden zijn.
In Vaals namen we de beklimming naar restaurantde Bokkerijder. De beklimming ging niet soepel want Piet was plotseling de weg kwijt, hetgeen hem zelden overkomt. Martin was echter onze reddende engel en in een uitstekend tempo, waarbij iedereen goed kon volgen fietsten we via de achterkant van de Vaalserberg naar onze pauze plaats.
Het was nu 12.00 uur en hadden +/- 50 km gereden. Met 9 coureurs gingen we koffiepauze in, en de verhalen aan tafel gingen voornamelijk over de geweldige wedstrijd Parijs-Roubaix van afgelopen zondag. Om 12.45 uur gingen we, met Piet en Jo op kop, weer op pad naarGemmenich en Volkerichmaar het was erg koud, vooral in de afdalingen die volgden.
Jo was in goeden doen en liet dat ook zien. Via Plombieres, Homburg, Teuven en Beutenaken kwamen we in Reymerstok. Jo reed heel sterk en was dan ook teleurgesteld dat hij hier zijn koppositie moest afstaan aan Nico, die zich heel rustig gehouden had. Nu werd het tempo flink opgevoerd en reden we met Frans, Nico of Wino op kop heel snel via Banholt en Mheer naar Mesch. Op de Molenweg ging Nico op kop fietsen en hij fietste rechtdoor naar Rijckholt, terwijl Piet de weg naar Eijsden in gedachten had.
Ondanks roepen bleef Nico doorfietsen, terwijl Michel hem volgde. Dit was jammer want hier splitste de groep zich en hebben we Nico en Michel niet meer teruggezien. Als leerpunt kunnen we stellen dat we onderling nog beter moeten communiceren, vooral als we een route nemen die we niet vaak fietsen.
Vervolgens fietsten we met Piet en Rene of Frans op kop via de bekende route door het woonwagenkamp naar centrum Maastricht en vandaar naar Kotem. De zon hebben we vandaag niet gezien, en daardoor was het niet al te warm fietsweer.
Piet was de coureur van de dag, want hij heeft bijna de gehele dag op kop gereden Om 15.00 uur waren we weer terug in Stein. De gereden afstand (Stein-Stein) bedroeg 113 km. Vandaag is er geen Garmin data, maar wel foto's van onze fotograaf Michel.
A.S. woensdag vertrekken we weer om 10 uur.

Groetjes, Rene