Fietsverslag Jalhay 11-6-2016

Vandaag om 9.00 uur stonden er 9 coureurs aan het vertrek. Het was vanmorgen bewolkt bij een temperatuur van 15 Gr. met daarbij een zwakke wind, dus lekker fietsweer.
De aanwezige coureurs waren: Piet, Rene, Nico, Jan, Jo, Martin, Michel, Frans en John. Piet stond ook weer lachend aan de starten wat bleek, hij kon wederom beschikken over zijn zondagse fiets. Na ca 2 maanden in reparatie te zijn geweest had hij hem donderdag opgehaald en was daarna onmiddellijk 2 dagen gaan fietsen in de Voerstreek om zijn gerepareerde fiets te testen. Na onderling overleg werd er besloten om naar Jalhay te fietsen.
Bij hoge uitzondering vertrokken we nu eens niet met Piet op kop maar waren Frans en John onze kopmannen. We vertrokken in een hoog tempo, want Frans had er duidelijk zin in.Via Elsloo, Beek, Geverik en Ulestraten fietsten we naar Meersen. Hier ging het verder naar de Geulhemmer berg. Het was Frans die als eerste boven kwam, terwijl Piet als 2e ook een heel goede indruk achterliet. Nu nam Piet de plaats in van John en samen met Frans ging het naar Margraten. Hier hield Frans het op kop voor gezien en nam Jo zijn plaats in. Vervolgens fietsten we twee aan twee in een rustig tempo naar Henri Chapelle. Onderweg passeerden we weer een coureur met een houten onderbeen en het was knap om te zien welk tempo hij nog ontwikkelde. Dan ging het met wisselende kopmannen richting Baelen en Membach en vervolgens naar de stuw van La Gileppe. Hier had Piet een verrassing want hij nam een steile geasfalteerde bosweg om bij de stuw te komen. Nu ging het verder via nog enkele klimkilometers naar Jalhay, waar we na 62 km om 11.20 uur aankwamen. De bakker waar we wilden pauzeren was echter gesloten, dus moest plan B geraadpleegd worden.
Piet wist een pauzeplaats met terras tegenover een bakker. We namen plaats op het terras, terwijl Piet en Jo op vlaaienjacht gingen en dat is hun goed gelukt. We lieten ons de vlaai goed smaken, en om 12.00 uur zijn we weer vertrokken naar Limbourg. Jan nestelde zich op kop en was nu onze reisleider. Hij schotelde ons een mooi parcours voor, met regelmatig toch ook slechte wegen. Via Limbourg ging het omhoog naar Bilstain en Clermont. Nu kwamen beurtelings Rene, Nico en Piet op kop en fietsten we in hoog tempo naar Val-Dieu. Op weg naar Neuf-Chateau verliet Piet de groep en namen Frans en Michel een kortere weg, waardoor ze door de jury gediskwalificeerd werden.
De wind stond ongunstig en er was niet veel animo onder de coureurs om op kop te fietsen. Via s'Gravenvoeren ging het naar Mesch en vervolgens met Rene of Nico beurtelings op kop in hoog tempo naar Rothem. Jo kreeg nog last van een leeglopende achterband, dus moest er even gestopt worden om de band weer op te pompen. Via Rothem, Bunde en Oud Geulle kwamen we in Elsloo. In Bunde kwam Frans op kop en fietsten we in hoog tempo terug naar Elsloo. Tegen 14.20 uur waren we terug in Stein. De afgelegde afstand (Stein-Stein) bedroeg 125 km

Groetjes, Rene