Ritverslag Bokrijk 10-9-2016

Vandaag was het wederom prachtig fietsweer. Het was onbewolkt, nog een beetje fris maar de zon scheen al volop en de wind was zwak uit de richting ZW.
Om 9 uur stonden er 8 coureurs aan het vertrek.
De deelnemers waren: Jo, René, Piet, Ger, Martin, Nico, John en als verrassing Theike.
Theike maakte na een afwezigheid van enkele maanden weer zijn rentree. Zes weken geleden heeft hij een open-hart operatie ondergaan om twee stuks bij-passes te maken en die operatie is heel goed gelukt. Na een revalidatie op o.a. een hometrainer had hij reeds een aantal kilometers op de weg gefietst. Soms ging het goed en dan weer voelde hij zich slecht. Vandaag ging hij proberen een aantal kilometers in de groep mee te fietsen. Ook vanwege de aanwezigheid van herintreder Theike werd er besloten om een vlakke rit te fietsen van max. 100 km. Dat kwam een aantal coureurs ook goed uit, want de laatste tijd hebben we veel lange geaccidenteerde ritten gemaakt met de nodige hoogte meters.
Dus zo gezegd zo gedaan en met Martin en Ger als verkenners ging het richting Bokrijk. De route ging via Maasmechelen naar As en daarna met René en Nico op kop via mooie fietspaden in een bosrijke omgeving richting Bokrijk. Onderweg sloot Giel Buskens bij ons aan, en hij fietste de gehele rit met ons mee. Het tempo lag rond de 28 km/h en dat kon Theo goed volgen. Dus besloot hij om te proberen de gehele rit mee te fietsen. Onderweg reed Piet lek en moest er even gewacht worden. Na 50 km kwamen we om 11.10 uur aan bij onze pauzeplaats, restaurant het 'Koetshuis' nabij de speeltuin van Bokrijk. We namen plaats op het grote terras en bestelden koffie en vlaai. Theike vertelde nu ronduit over zijn operatie en tilde zijn hemd op om het grote litteken op zijn borst te laten zien. Het zag er allemaal heel indrukwekkend uit.
Na een pauze van een goed half uur, zijn we weer vertrokken voor onze terugreis. Nico en René namen de kop, en in een mooi tempo van rond de 28 km/h fietsten we naar huis met Martin als onze wegkapitein. De route ging nu veelal over bekende fietspaden door de bosrijke omgeving naar Zutendaal, en via de steile afdaling van de Duivelsberg naar Maasmechelen.
Piet heeft de gehele rit in de groep gereden en maakte van deze rit een toertocht, om uitgerust aan zijn vakantie te kunnen beginnen. Het was de eerste keer dit jaar dat Piet niet op kop gereden heeft. Ook Nico heeft zich vandaag voorbeeldig gedragen en hij heeft er mede toe bijgedragen dat Theike mooi in de groep kon volgen. Nico hoefde zich na afloop van de rit dan ook niet te douchen want hij had niet getranspireerd.
Om 13.20 uur waren we weer terug in Stein.
Belangrijk vandaag was, dat we Theike een mooie rit bezorgd hebben, die mogelijk zal bijdragen aan een spoedig en algeheel herstel.
De gereden afstand (Stein-Stein) bedroeg +/-96 km

Groetjes, René