16 juli 2015: Verjaardag van de verslaggever WTC Hendrix Bouw: René Jaspers

Bron: WTC Hendrix Bouw

28 februari 2015.
Zaterdag was de eerste rit van dit jaar en het betrof een kennismakings ritje van +/- 75 km. We fietsten onder zonnige omstandigheden via Beek, Meersen en Maastricht naar Kanne. En vandaar via Valmeer, Herderen, Kleine Spauwen en Kotem terug naar Stein. De deelnemers waren de clubleden: Jo, Martin, John, Frans, Wino, Rene, Piet, Nico en Jan. Tevens waren er nog 3 gastrenners, waardoor de groep uit 12 coureurs bestond. Om 13.30 uur waren we weer terug in Stein. 

 

Fietsverslag Ittervoort 14-3-2015.
De temperatuur bij het vertrek is 5 Gr, en er staat nog altijd een vervelende, koude noord/oosten wind. Toch staan er om 10 uur een 12 tal hongerige wolven van de Hendrix ploeg aan de start. De deelnemers zijn: Wino, Frans, John, Michel, Jo, Nico, Jan, Piet, Rene, Martin, Jos B. en Theike. Het blijkt dat Jantje (onze gastrijder) geblesseerd is en voorlopig dan ook niet zal meefietsen. We wensen hem een spoedig herstel toe en zien er naar uit om onze weerman spoedig weer in ons midden te hebben.

 

Fietsverslag 28-3-2015
Vandaag waren de weersvooruitzichten niet best . Weerman Michel voorspelde dat het om 12.00 uur in Stein zou gaan regenen. Verschillende coureurs waren er op voorbereid en hadden de reserve fiets genomen of spatbordjes gemonteerd. Toch stonden er bij droge omstandigheden en een goeie temperatuur, om 10.00 uur, 10 coureurs aan het vertrek. Het waren Jos B., Jo, Wino, Nico, Rene, Martin, John, Piet, Theike en Michel. Afmeldingen waren er van Jan en Frans. Gezien het onbetrouwbare weer en de harde Z/W wind werd gezamenlijk besloten om dicht in de buurt te blijven en tegen de wind in te vertrekken. Gekozen werd voor een rondje Tongeren. 

Ritverslag naar Kornelimunster 8-4-2015
Grote afwezige was Nico en de reden voor zijn afwezigheid is onbekend. Het was vanmorgen nog koud (5 graden) maar goed fietsweer en de temperatuur zou vanmiddag boven de 10 graden. uitkomen. Dit was al heel wat na de kou en regen van de afgelopen week. Jan was vandaag onze wegkapitein en hij bepaalde de route en zwaarte van het vandaag te rijden parcours.
Met Jo en Rene op kop en later Michel en Rene werd er via de ons bekende Limburgse wegen koers gezet naar Vaals. Wino die in goede vorm verkeerd, had zich in Schimmert inmiddels aan de kop gemeld en nu ging het via Hulsberg, Klimmen, Colmont en Ubachsberg naar Simpelveld. Michel was vanmorgen niet van de kop af te krijgen en nam het peloton bijna de gehele heenreis op sleeptouw. Via Bocholtz, Orsbach en Lemiers kwamen we weer in Vaals, alwaar er met Jan op kop de achterkant van de Vaalser berg beklommen werd. Rene kreeg het moeilijk en was niet vooruit te branden.

Fietsverslag van rit naar Bruggen 18-04-2015.
Het was vandaag moeilijk fietsen, dit vanwege de harde koude wind en de waaiervorming die hierdoor ontstond. Jos had andere problemen en moest herhaaldelijk van de fiets vanwege een volle blaas. Piet had echter nergens last van en nam met een snelheid van rond de 30 km/h het peloton gedurende vele kilometers op sleeptouw. Via een parallelweg van de A52 fietsten we door het Elmpter Wald richting Bruggen. Jan is in Bruggen onze gids en hij brengt de groep feilloos naar ons pauze adres de 'Alte Bruggener Muhle'. Het is nu 11.40 uur en de gereden afstand bedroeg slechts 60 km. Dit is dus een stuk korter dan de route die we normaal volgen. Ook hebben we geen veerboot hoeven te nemen, want we zijn steeds aan de oostkant van de Maas gebleven.


Rit naar Herstappe 29 april 2015.
Vanmorgen om 9 uur stonden 6 coureurs aan het vertrek. Het waren Piet, Nico, Rene, Martin, Jan en Theike. Afmeldingen waren er van Jo, Michel en Frans. Zij vertoeven momenteel in Spanje en nemen deel aan de ronde van Salou. Het was vandaag bij de start zonnig maar wederom koud weer en slechts 6 Gr. Volgens de weersvoorspelling zou het vanmiddag 15C kunnen worden. Op verzoek van Jan, die op tijd thuis moest zijn, werd aan Piet gevraagd om een rit uit te zetten waarbij we om 2 uur terug zouden zijn. Dit was wel aan Piet toevertrouwd en gezamenlijk werd besloten om tegen de wind in naar Herstappe in Belgie te fietsen. In rustig tempo ging het met Piet op kop binnendoor via Geulle naar Maastricht en vandaar ook weer binnendoor naar de brug van Eben-Emael. Nu voerde de route naar Wonck. 

Ritverslag Eupen 09-05-2015. Vandaag stonden om 9.00 uur 8 coureurs aan het vertrek, waaronder Frans en Jo die beiden na een Spaans trainingskamp weer van de partij waren. Het was vandaag bewolkt maar er stond wel een sterke wind. Het was echter bij een temperatuur van 15 graden goed weer om in de korte broek te fietsen. De deelnemers waren: Rene, Nico, Jos B., Theike, Jo, Frans, John en Piet. Jan stond niet aan de start, want hij moest zich vandaag voorbereiden op de dag van morgen namelijk Moederdag. 

 

Rit naar Bocholtz 16-05-2015 Piet had Leny beloofd om vandaag op tijd thuis te zijn, omdat hij morgen met de auto naar Griekenland vertrekt voor een rit van 2400 km. De route vandaag ging naar Bocholtz, een korte rit, dit ook vanwege de onzekere weersomstandigheden. Dus gingen we met Piet en Ger op kop van start. In een mooi tempo fietsten we via Beek, Ulestraten, Meersen naar Geulhem en vandaar naar Berg en Terblijt. We fietsten nu naar de rotonde boven aan de Dahlemerberg in Valkenburg.

 

Ritverslag Val Dieu 20-05-2015 De weersvoorspelling voor vandaag was: in de loop van de morgen en in de namiddag grote kans op regen maar daarna overwegend droog. Het was echter wederom koud bij de start. De animo bij de clubleden voor de rit van vandaag was minimaal. Toch hadden om 9 uur, zes dapperen (Frans, Theike, Jan ,Jo, Michel en Rene) de moed gevonden om aan de start te verschijnen. De route voor vandaag (een rondje Aubel) was dan ook snel beslist, dit omdat we gezien de weersverwachting dicht bij huis wilden blijven. 

Ritverslag naar Les Plenesses 27-5-2015. Vanmorgen scheen de zon en dat was positief, maar zomerweer was het nog niet. Dan diende zich de vraag aan: Waar gaan we naar toe? Er kwam geen duidelijk voorstel en dus vertrokken we in zuidelijke richting zonder echt doel. Frans en Michel namen het voortouw en fietsten in een goed tempo via Beek, Ulestraten en Meersen naar de eerste beklimming, de Geulhemmer Berg. Frans en Rene namen afstand van de groep en kwamen als eerste boven. Boven werd er gewacht totdat iedereen weer aangesloten was en gingen we vervolgens verder naar Sibbe en Euverem. Frans fietste als een trein en reed dan ook bijna continue alleen aan de leiding. Hij fietste als in zijn beste dagen en moest regelmatig tot kalmte gemaand worden. Nu ging het met wisselende kopmannen verder naar Henri Chapelle. Hier besloten we met zijn allen naar de bakker op het industrieterrein van Thimister te fietsen, genaamd Les Plenesses 

Verslag 03-06-2015 rit naar Lommel.
We vertrokken met Nico en Rene op kop en met een flinke tegen- of zijwind richting het veer in Berg a/d Maas. Er werd goed doorgefietst waarbij de snelheid altijd boven de 30 km/h lag. De route ging via Stokkem en Dilsen naar de Zuid Willemsvaart. Hier namen we het fietspad langs het kanaal en bleven dit fietspad volgen via Neeroeteren en Bocholt naar Bree. Na een uur kopwerk hielden Rene en Nico het voorgezien op kop en namen Frans en Michel de koppositie over. Ook nu ging het weer hard, waarbij Frans weer gemaand moest worden om het wat rustiger aan te doen. Frans voelde namelijk zijn trappers niet en dat was te merken ook. 


Rit naar Herve 17-6-2015 Vandaag om 9.00 uur stonden er 10 coureurs aan het vertrek. De deelnemers waren: Rene, Jan, Jo, Wino, Nico, Frans, Theike, Jos, Martin en gastrijder Jo Pelzer. Vanwege diverse redenen zijn er steeds een paar coureurs afwezig, waaronder Piet en Michel die nog vakantie hebben. Nic H. is ziek maar we hopen hem binnenkort toch weer eens in ons midden te hebben. Verder waren alle coureurs in zomer tenue en zelfs Jos stond zomers uitgedorst aan de start, dus zonder lange broek en in een trui met korte mouwen. 

 

Fietsverslag Kornelimunster 24-6-2015.
Vandaag was het bij de start wederom koud fietsweer, de zon zat achter de wolken en het was slechts 13 Gr. Het zou echter 20 Gr.kunnen worden. Om 9.00 uur stonden er 9 deelnemers aan het vertrek, de meesten met kniestukken, armstukken of warm vest. De deelnemers waren Jo, Frans, Rene, Nico, Piet, Martin,Theike en de gastrijders Jo P. en Jantje. Theike vertrekt volgende week naar de Dolomieten in Italië voor o.a. een wedstrijd in het hooggebergte, en vandaag was een van zijn laatste trainingsritten. Jan en Michel waren afwezig, waardoor er vandaag geen Garmin data en fietsfoto’s voorhanden zijn. Ook kwam het bericht binnen dat Jos H. afgelopen week in het ziekenhuis een hartkatheterisatie heeft ondergaan. We wensen Jos dan ook een spoedig herstel toe
Piet werd gevraagd of hij een route voor vandaag wist, en hij opperde om naar Kornelimunster te fietsen. Met Piet en Theike op kop ging de route in een mooi tempo via Beek en Schimmert naar Valkenburg. Piet fietste een alternatieve route, hetgeen gepaard ging met veel draaien en keren. Ook kreeg Piet in Valkenburg problemen met het voorwiel van zijn reserve fiets, en wat bleek, het remvlak van zijn voorwiel was versleten en dun geworden en daardoor niet meer vlak, waardoor het remmen met horten en stoten verliep.  

 

Fietsverslag 27-6-2015.
Vandaag stonden om 9.00 uur, 9 clubleden aan de start. Acht coureurs in het tenue van onze club sponsor Hendrix bouw en een afvallige. Jan C. had wat lichamelijke klachten aan zijn knie en wilde rust pakken. Hij gaat volgende week samen met zijn dochter een 4 daagse fietstocht maken, dit om o.a. de vader/dochter relatie, die overigens heel goed is, weer wat extra glans te geven. Jo stond glunderend aan het vertrek, hij had namelijk nieuwe carbon wielen op zijn fiets. De deelnemers waren: Jos B., Rene, John, Frans, Nico, Jo, Martin, Piet en Theike. Michel is nog altijd met vakantie.

Fietsverslag Ittervoort 1-7-2015.
Via de site was gisteren medegedeeld dat we vandaag een kort ritje via een bosrijke omgeving naar Ittervoort zouden maken. Dit i.v.m. de voor vandaag voorspelde tropische temperatuur. Bij het vertrek was de temperatuur al 24 Gr, en het zou vandaag dus tropisch worden met temperaturen van rond de 35 Gr. Toch stonden er om 9 uur een 10 tal dappere strijders aan de start, waaronder Michel (onze fotograaf) die terug was van vakantie. De deelnemers waren: Jos B., Frans, Michel, Jo, Nico, Piet, Rene, Martin en de gastrijders Jantje en Jo P.. Bij de start bleek dat Piet afgelopen zaterdag problemen met het stuur van zijn fiets gehad heeft, een probleem waar hij al jaren mee worstelt. Besloten werd om via Maasmechelen, As, Opglabeek, Reppel en Stramproy naar Ittervoort te rijden.
In een mooi tempo en met de wind in de rug fietsten we met Rene en Martin op kop naar Maasmechelen en As. Hier nemen Jo P. en Nico de koppositie over, en reden we naar Opglabeek. Het was vandaag overigens een rit met hindernissen. 

 

Rit naar Bocholtz 8-7-2015.
Vandaag voorspelden de weerberichten weinig goeds. Er zouden, volgens onze vaste weerman Jantje, vanaf 12.30 uur regenbuien kunnen vallen. Toch stonden er om 9.00 uur 8 man aan het vertrek. De temperatuur was slechts 14 Gr. en er stond een krachtige Z/W wind. De deelnemers waren: Martin, Jan, Piet, Rene, Jo, Frans, Jantje en Theike. Laatstgenoemde was ook weer van de partij, en wel in een nieuwe Italiaanse Dolomieten outfit. Zijn deelname aan de Dolomieten marathon was een groot succes geworden, en hij vertelde ronduit over zijn ervaringen. Ook Jan was weer van de partij, en ook hij had een geslaagde maar warme 4 daagse fiets-trektocht met zijn dochter gemaakt door een groot stuk van Nederland waarbij elke dag rond de 100 km met de mountainbike gefietst was. 

 

Ritverslag naar Jalhay 11-07-2015.
Vandaag om 9.00 uur stonden er 11 coureurs aan het vertrek.
Het was vanmorgen onbewolkt bij een temperatuur van 18 gr. met daarbij een zwakke wind, dus lekker fietsweer. De aanwezige coureurs waren: Piet, Rene, Nico, Jan, Jo, Martin, Michel, Jos B, Theike en de gastrijders Ger en Roger. Piet stond ook aan de start en wat bleek, hij was vandaag jarig en werd zodoende toegezongen en gefeliciteerd door de aanwezige coureurs.  

 

Lees meer: WTC Hendrix Bouw

De foto's in dit artikel zijn van ploeggenoot M. Hendrix.
HOME