.

img

Bruggen 09-09-2015

Vanmorgen zeven vertrekkers aan de start. The, Jo, Nico, Piet, Wino, Thei en Jan. De temperatuur is best aangenaam en de wind NO. Dit doet Piet opmerken dat hij Ger heeft doorgegeven dat we waarschijnlijk in noordelijke richting zullen fietsen. Dat wordt ook ondersteund door de groep. Jan heeft nog een route op de Garmin staan die we kunnen uitproberen. Dus samen op weg via Obbicht naar Roosteren waar de Garmin het ommetje over de maasdijk aangeeft. Vervolgens de korte route naar Maasbracht. Hier is een nieuwe weg aangegeven, die we nog niet eerder hebben gereden, behalve Jo die Brachterbeek goed kent. Dan via de drie sluizen naar Roermond ook via een weg die we nooit rijden. Door het mooie weer zijn er prachtige uitzichten over de Maas richting Roermond. Ook verderop in Neer en Kessel is het erg mooi.
In Kessel met een nieuw veer overgestoken en via Reuver naar Bracht. Na de grensovergang worden we een onverharde weg opgestuurd, dat voor enige twijfel zorgt. Na een klein stukje blijkt dat dit wel een goede keuze is. We kunnen door een poortje en vervolgens over een militair terrein rijden. Hier is mooie natuur en een heel rustige omgeving. Wel is de vraag waarvoor de vele bunkers hebben gediend wat een minder positief gevoel geeft. Thei heeft de mogelijkheid om enkele foto's met zijn telefoon te maken, bij afwezigheid van Michel. Deze zullen nog volgen. Nu is het nog maar een kort stukje naar Bruggen. Hier weer bij de bekende 'Bruggener Muhle' op het terras een stukje vla en koffie genuttigd. Het gesprek kwam op het onderwerp van een fietstocht. Thei liet weten dat het hem wel mooi lijkt om eens naar Santiago te fietsen. Jo reageert al meteen met de opmerking 'Ik ga wel met je mee'. Ook anderen blijken geinteresseerd te zijn in een meerdaagse tocht. Het zou mooi zijn voor een langere tocht om met een volgauto te gaan en om de beurt te rijden.
Ook wordt het idee geopperd van overnachten op een vaste plek en van daaruit bijvoorbeeld twee dagen te fietsen. Dus opties genoeg maar de uitwerking en realisatie is nog wel wat anders. We zien nog wel.

Na de pauze wordt de terugtocht aangevat via de gebruikelijk weg richting Elmpt. Hier heeft de Garmin weer een verrassing en binnen een bijzonder korte weg zijn we al snel op de mijnweg. Hier via de bekende weg naar Herkenbosch en St. Odilienberg. Voor Montfort nog een kleine omweg via minder gebruikelijk wegen naar Echt. In Susteren verlaat Piet de groep omdat hij voorziet dat hij anders te vroeg thuis zal zijn. We vervolgen onze terugweg, waarbij Wino enkele keren laat zien dat hij nog wel kan versnellen en Nico zo probeert uit te dagen.
We zijn mooi op tijd thuis na een leuke route van ongeveer 128 km.

Groeten, Jan