.

 

Rit naar Bocholtz 8-7-2015

Vandaag voorspelden de weerberichten weinig goeds. Er zouden, volgens onze vaste weerman Jantje, vanaf 12.30 uur regenbuien kunnen vallen. Toch stonden er om 9.00 uur 8 man aan het vertrek. De temperatuur was slechts 14 Gr. en er stond een krachtige Z/W wind. De deelnemers waren: Martin, Jan, Piet, Rene, Jo, Frans, Jantje en Theike. Laatstgenoemde was ook weer van de partij, en wel in een nieuwe Italiaanse Dolomieten outfit. Zijn deelname aan de Dolomieten marathon was een groot succes geworden, en hij vertelde ronduit over zijn ervaringen. Ook Jan was weer van de partij, en ook hij had een geslaagde maar warme 4 daagse fiets-trektocht met zijn dochter gemaakt door een groot stuk van Nederland waarbij elke dag rond de 100 km met de mountainbike gefietst was. Besloten werd, om gezien de weersomstandigheden in de buurt te blijven, en de keuze viel daarbij op Bocholtz. Met koerskapitein Piet en Martin op kop ging het in een goed tempo via een alternatieve route via Beek, Kelmond, Schimmert, Aalbeek, Nuth, Weustenrade en Swier naar Klimmen. In Schimmert nam Theike (vol zelfvertrouwen) de kop over van Martin en hij bleef gedurende lange tijd de compagnon van Piet aan de kop.
Het was een mooie rit die Piet had uitgezocht en het was dan ook draaien en keren door de vele mooie dorpjes. Het voordeel van dit parcours was ook dat we daardoor vaak uit de wind reden. Jan die zich in het begin wat zorgen gemaakt had over zijn conditie en zijn knie, ging steeds beter rijden en hij kon ook op de heuvels goed volgen. Met Piet op kop ging het nu verder via Craubeek, Kunrade, Ubachsberg en Huls naar Bocholtz. Na 50 km kwamen we om 10.50 uur aan op onze vaste pauzeplaats. Aangezien het te koud was voor het terras gingen we binnen pauzeren en lieten ons de vlaai en de koffie goed smaken. De gesprekken aan tafel gingen o.a. over onze pensioenen, de situatie in Griekenland, de Tour de France en de ervaringen van Theike bij de Dolomieten Marathon in Italie.
Om 11.30 uur gingen we weer op pad. De lucht zag er nog niet dreigend uit en dus werd besloten om niet de kortste maar een route via Nijswiller, Wahlwiller naar Gulpen te volgen. De stevige wind stond nu vol op kop en Piet nam samen met Frans weer de leiding. In Gulpen kwamen heel snel duistere wolken opzetten en dus moesten we proberen deze te omzeilen. De beklimming naar Ingber ging in een mooi tempo met Frans licht vooruit. Vervolgens ging het binnendoor naar Bemelen. Inmiddels was de lucht weer wat lichter geworden en het zag er naar uit dat de weergoden ons gunstig gezind waren.
De buien gingen namelijk rechts langs ons door. Via Rothem ging het naar Bunde en Piet had inmiddels aangegeven dat hij alleen verder ging. In Bunde begon het heel licht te regenen en ging het tempo, onder aanvoering van Frans, flink de lucht in. Onze weerman Jantje had het vandaag dus weer bij het rechte eind gehad. In Oud Geulle was het weer droog en hadden we dus veel geluk gehad met de buien. Om 13.00 uur waren we na 82 km weer terug in Stein. De beste man in course vandaag was Piet. Hij was niet van de kop weg te krijgen, terwijl hij gisteren toch ook al een lange tocht gemaakt had. Het belangrijkste vandaag was echter het feit dat we droog aan de finish gekomen zijn.
Groetjes, Rene


Garmin data:
https://connect.garmin.com/activity/826999771#.VZ0JzcWPyi8.email

WTC Hendrix Bouw