.

 

Ritverslag naar Kornelimunster 8-4-2015

Vandaag stond na onderling overleg een rit naar Kornelimunster op het programma.
Om 9.00 uur waren 10 coureurs aanwezig. De deelnemers waren Martin, Jo, Rene, Theike, Frans, Piet, Jos B., Michel, Wino en Jan. Grote afwezige was Nico en de reden voor zijn afwezigheid is onbekend. Het was vanmorgen nog koud (5 graden) maar goed fietsweer en de temperatuur zou vanmiddag boven de 10 graden. uitkomen. Dit was al heel wat na de kou en regen van de afgelopen week. Jan was vandaag onze wegkapitein en hij bepaalde de route en zwaarte van het vandaag te rijden parcours.
Met Jo en Rene op kop en later Michel en Rene werd er via de ons bekende Limburgse wegen koers gezet naar Vaals. Wino die in goede vorm verkeerd, had zich in Schimmert inmiddels aan de kop gemeld en nu ging het via Hulsberg, Klimmen, Colmont en Ubachsberg naar Simpelveld. Michel was vanmorgen niet van de kop af te krijgen en nam het peloton bijna de gehele heenreis op sleeptouw. Via Bocholtz, Orsbach en Lemiers kwamen we weer in Vaals, alwaar er met Jan op kop de achterkant van de Vaalser berg beklommen werd. Rene kreeg het moeilijk en was niet vooruit te branden.
Boven werd er gewacht en nu ging het via het Achener Wald naar Kornelimunster. Jo had een fluit meegenomen om het peloton te waarschuwen indien het tempo te hoog lag. Martin vond dit wel leuk, ontfermde zich over de fluit en gebruikte die dan ook meermaals tijdens de rit van vandaag.
De snelheid in de groep werd zodoende gedurende de gehele rit aangepast aan de zwakste schakel, dit door toedoen van flierefluiter Martin.
Piet hield zich op de heenreis rustig en fietste continue ontspannen achteraan. Om 11.45 uur arriveerden we na 60 km bij de bakker in Kornelimunster. De zon scheen nu volop, maar voor buiten op het terras te zitten was het nog te koud. Om 12.15 uur wordt er weer vertrokken, waarbij voor de kortste weg naar huis gekozen wordt. Piet gaat op kop en voert gedurende lange tijd samen met Theike (die al een goed vorm heeft) het peloton aan. De wind is nog vaak van voor of op de zij en via Gemmenich, Sippenaeken en Terziet gaan we terug naar Mechelen. Met Piet op kop gaat het vervolgens in hoog tempo richting Valkenburg.

Flierefluiter Martin gebruikt in Wijlre wederom zijn fluit en maant de groep om rustiger te rijden, want Frans heeft het moeilijk. Om +/- 14.30 uur waren we weer terug in Stein. Het was vandaag een rit (Stein-Stein) van 120 km over een geaccidenteerd parcours.
Als groep hebben we goed samen gereden en was het dan ook weer een mooie en gezellige fietsdag.
Groetjes, Rene
https://connect.garmin.com/activity/740655477#.VSUpmkKDaqQ.email

 

WTC Hendrix Bouw