.

 

Fietsverslag Bokrijk
6 mei 2015
Het was vanmorgen om 9.00 uur onbewolkt, 10C met een harde koude wind uit de richting Zuid West. Het zou echter volgens de buienradar na 14.00 uur kunnen gaan regenen. Dus stonden de meeste coureurs dan ook vandaag weer in herfst tenue aan het vertrek. De Salou-coureurs komen vandaag weer terug en dus waren er weinig coureurs aan het vertrek. De deelnemers waren: Piet, Rene, Jan, Nico en herintreder Jantje, die vervolgens hartelijk welkom geheten werd. Jantje zijn eerste woorden waren: Het gaat vanmiddag na 2 uur regenen, en aangezien we dus rekening moesten houden met de te verwachten regen in de namiddag stelde Jan voor om een rondje van 100 km te fietsen, zodat we droog aan de finish zouden komen. Al snel waren we het er over eens dat het een ritje naar Alken zou worden, waarbij Piet als wegkapitein zou optreden. We vertrokken met Piet en Jan op kop via de brug over Maas en Kanaal naar Kotem en daarna naar Uikhoven. Hier namen we de route van de zondagmorgen koers, maar wel in omgekeerde volgorde. De harde wind stond strak op kop of van opzij en in Rekem hield Jan het kopwerk voor gezien en nam Nico zijn positie over. De harde wind deerde Piet en Nico niet, zij schakelden een tandje kleiner en stampten beiden met veel macht op de trappers. Vervolgens kwam Jantje in Gellik naar voren en nam resoluut de kop, waardoor alles op een lint getrokken werd. Jantje gaf een heel goede indruk en maakte van zijn heroptreden een succes.
Hierna kwamen beurtelings Nico, Piet en Jantje op kop en ging het richting Alken. Onderweg nam de bewolking al snel toe waardoor Jan het weer niet meer vertrouwde en hij met het voorstel kwam om richting Diepenbeek te fietsen. Uiteindelijk kwamen we om 11.30 uur aan op een van onze vaste pauze adressen in Bokrijk. We namen plaats op het terras, maar wel uit de wind en lieten ons de koffie en vlaai goed smaken. Al snel werd de bewolking steeds dikker en we besloten dan ook om na 20 min. weer te vertrekken. Gekozen werd voor de weg door het bos richting Hengelhoef en Houthalen, de weg die we normaal nemen als we naar Bokrijk fietsen. Nico is nu heel actief, neemt resoluut de kop en duld niemand naast zich. Met de wind van opzij of op de kont, gaat het nu snel vooruit. Het is echter oppassen, want de fietspaden liggen bezaaid met afgewaaide takken en dennen appels. In Niel bij As (om 12.45 uur) vallen nu de eerste regendruppels en op het fietspad naar Maasmechelen begint het licht te regenen. We besluiten te stoppen onder de brug bij de zandgroeve. Nico is bang dat hij afkoelt en fietst na 5 min. verder. De rest wacht nog 5 min en gaat dan, nadat het bijna droog is ook weer op pad. Alleen Rene heeft zijn regenjasje aangetrokken, de anderen hebben dit niet bij zich. Na enkele minuten gaat het echter heel hard regenen en is er geen schuilplaats meer voorhanden. Ook is het nu ontzettend koud waar Jan met zijn blote benen veel last van heeft. We fietsen nu met Jan op kop, hard door richting Maasmechelen en worden drijfnat door de forse regenbui. Nico hebben we inmiddels ingehaald.
Bij het stoplicht in Maasmechelen missen we Jantje en Piet en Rene besluiten om terug te gaan om Jantje te gaan zoeken. Ze fietsen (het is nu droog) 9 km terug tot op de plek waar we geschuild hebben en nog bij elkaar waren, maar er was geen Jantje te zien. Dan maar weer terug naar Maasmechelen en vervolgens via Leut en het veer in Berg a/d Maas terug naar huis. Piet ging nu alleen verder om nog asperges te halen. Achteraf bleek dat Jantje die als laatste in de groep reed, bij de Salamander lek reed. Hij kon ons door te roepen niet meer bereiken en is vervolgens doorgereden naar het tankstation aan de rand van Maasmechelen. Hier is hij naar binnen gegaan om op een droge plaats zijn band te verwisselen. Ook had hij geen pomp bij zich maar is door de pompbediende geholpen om wat lucht in zijn nieuwe band te pompen. Vervolgens is hij alleen naar huis gefietst. Aangezien hij binnen in het tankstation was hebben wij hem dus bij onze zoektocht ook niet kunnen vinden. Het was vandaag geen geslaagde rit, want de regen heeft ons toch nog overvallen en dus moest er weer flink gepoetst worden. De gereden afstand bedroeg 105 km.
Groetjes, Rene

Garmin data:
https://connect.garmin.com/activity/766721913#.VUoSNHo2Uss.email

WTC Hendrix Bouw