.

img

Verslag van 5 augustus 2015

Rit naar Lammersdorf

Vandaag was het prima fietsweer, reeds 20 Gr. bij het vertrek en een matige Z/O wind met volop zon, dus een echte mooie zomerdag. Er stonden dan ook 10 coureurs aan het vertrek, waaronder Jan die voorstelde om gezien de mooie fiets omstandigheden er vandaag een lange tocht van te maken. Nico en Jos B. voelden niets voor deze lange tocht en zeiden tijdig af te draaien. De aanwezige coureurs waren: Jan, Martin, Michel, Rene, Piet, Jos B., Nico, Ger, Theike en Jantje. Jan stelde voor om via Eupen richting Mutzenich en Lammersdorf te fietsen. Michel zag dit wel zitten want hij had een nieuwe Garmin op zijn stuur gemonteerd, die hij tijdens deze rit dan goed kon testen. Met Ger en Piet op kop gingen we op pad en de route naar Eupen ging via Beek, Schimmert, Valkenburg, Margraten, De Plank, Henri Chapelle en Baelen naar Eupen. Het mooie tempo in de aanvangsfase was goed, behalve voor Nico, want die vond het maar niks dat er zo traag gereden werd. Nico wil namelijk altijd minimaal 30 km/h fietsen. De eerste echte beklimming in Valkenburg werd gezamenlijk genomen.
Nico was echter weer eens niet te temmen en ging nu alleen op kop rijden, dit omdat hij het tempo van de groep te laag vond. Niemand volgde hem waarna hij zich weer terug liet zakken. De volgende keer neemt hij Truus mee, want volgens hem kan Truus ons tempo op de elektrische fiets makkelijk bijhouden. Dus we verheugen ons op een optreden van Truus. In Remersdaal ging Theike met Ger op kop fietsen en ging het met de wind op kop naar Henri Chapelle. Hier verliet Jantje de groep, want hij voelde zich niet super. Rond 11.15 uur kwamen we aan in Eupen en hier verlieten Jos en Nico de groep. De 7 overgebleven coureurs klommen nu gezamenlijk onder aanvoering van Jan en Rene naar de stuw en vandaar rechts van het stuwmeer door het bos naar Mutzenich.
De weg door het bos loopt kilometerslang omhoog en dat is best lastig, vooral ook omdat dit fietspad er niet zo goed bij ligt. In Mutzenich moesten we even zoeken naar het fietspad over de vroegere spoorlijn naar Lammersdorf. We haalden een vreemde coureur in en vroegen hem de weg. Wat bleek nu, de coureur was Mark Devise, bij velen van ons wel bekend vanwege onze reizen met hem naar Salou en de Dolomieten. Mark wees ons de weg, maar we moesten toch even zoeken om een oprit naar het fietspad te vinden. Dankzij de Garmin van Michel is ons dat uiteindelijk ook gelukt, en om 12.40 uur waren we na +/- 80 km bij de bakker in Lammersdorf. We namen buiten plaats op het terras en lieten ons het broodje gezond goed smaken. Om 13.15 uur gingen we weer op pad richting Kornelimunster en namen ook nu weer het fietspad door het bos. Ger was in het begin de animator en zijn tempo (wind in de rug en licht bergaf) lag nu hoog. Ook Martin en Jan hadden vandaag goede benen en lieten zich dan ook meermaals van voren zien. In Kornelimunster namen we de weg naar Aken en het was Martin die hier de groep op sleeptouw nam. In Aken reed Martin lek en moest er even gepauzeerd worden. Dan ging het verder met wederom Jan veelvuldig op kop naar Vaals en vandaar via de bekende wegen naar Vijlen en Wittem. Hier ging Ger weer op kop, maar Michel nam spoedig over en met zeer hoge snelheid ging het nu naar Valkenburg, waar we de beklimming naar Klein Haasdal namen. Michel was nog altijd niet uitgeraasd en trok hard door via Schimmert en Oensel naar Beek en Stein. Het was vandaag een rit (Stein-Stein) van 162 km (voor Rene zelfs 176 km) over een licht geaccidenteerd parcours. Een prachtige fietstocht die onder prima weersomstandigheden werd afgelegd. Als groep hebben we vandaag goed samen gereden.
Groetjes, Rene

 

Garmin data:

https://connect.garmin.com/activity/855794553#.VcIcmLc5SHg.email

 

WTC Hendrix Bouw