.

 

Ritverslag 3-10-2015 naar Eupen

Vandaag stonden om 9.00 uur 6 coureurs aan het vertrek. Frans en Michel die beiden op trainingskamp zijn in Frankrijk waren nog altijd niet van de partij. Het schijnt dat ze nog een week extra blijven om hun vorm verder aan te scherpen. Volgens Nico was de bodem van hun budget nog niet bereikt. Het was vandaag wederom droog weer en het zou volgens de weersvoorspelling bij volop zon 20 Gr. kunnen worden. Het was echter tijdens de start bij een temperatuur van slechts 8 Gr. toch nog te koud om in de korte broek te fietsen. Jan was echter niet bang voor de lage temperatuur en was dan ook redelijk zomers gekleed. Hij had de afgelopen weken vakantie gevierd in Oost Duitsland en was dus ook uitgerust.
De deelnemers vandaag waren: Rene, Nico, Jos B., Theike, Jo, en Jan. Piet is op vakantie in Griekenland en John moest vandaag beschikbaar blijven voor DSM. Grote afwezige was Wino, en de vraag was dan ook 'Zien we Wino dit jaar nog aan de start'?
Het schijnt dat onvoldoende motivatie de hoofdoorzaak is van zijn afwezigheid. De lichte wind stond vandaag Z/W en de route voor vandaag ging dan ook in onderling overleg met de wind van voren naar Eupen. Met Rene en Nico op kop ging het in een mooi tempo via Beek, Catsop, Geulle en Meersen naar Geulhem. De temperatuur bleef laag en ook de zon liet zich nog altijd niet zien. Jan zat al vanaf de start te bibberen op zijn fiets en hij prevelde continue schietgebedjes voor een hogere temperatuur. De beklimming in Geulhem werd gezamenlijk genomen en we fietsten via Sibbe naar Margraten. Hier werden de gebeden van Jan verhoord en kregen we langzaam een hogere temperatuur, dit terwijl de zon zich nog altijd niet liet zien. Nu nam Nico alleen de leiding en hij fietste kilometers lang op kop. Nabij de Plank nam Rene de kop over en fietsten we richting Remersdaal en Aubel.
Hier kwam Theike naar voren en ook hij reed in een mooi tempo lange tijd op kop. Vervolgens ging het met wissellende kopmannen verder over de bekende wegen via Baelen naar Eupen. Jos moest regelmatig van de fiets om zijn volle blaas te ledigen.
Om 11.15 uur arriveerden we bij onze pauzeplaats (bakker Niessen) in Eupen. Theike viert komende week zijn verjaardag en trakteerde de groep alvast op 'Ein Kleines Fruhstuck'. Het belangrijkste gesprek tijdens de pauze was het winnen van de Regenboogtrui afgelopen zondag door Peter Sagan. Na een pauze van 45 minuten hebben we onze tocht vervolgd met Jan kilometers lang alleen op kop. Hij voerde ons over de bekende wegen via Walhorn, Moresnet en Gemmenich naar Vaalsbroek. Ook de beklimming van Gemmenich naar Vaalsbroek nam Jan als kopman voor zijn rekening. Vervolgens kwamen Theike en Nico weer regelmatig op kop, terwijl ook Jos na een plaspauze weer van voren verscheen. Hij voerde ons van Mechelen naar Wittem en Wijlre. Met wisselende kopmannen ging het vervolgens via Valkenburg en de Stoeperd naar Schimmert. De zon was inmiddels volop gaan schijnen en de temperatuur benaderde de 20 Gr. Nico en Theike waren echter nog niet uitgeblust en reden continue beurtelings in hoog tempo op kop. Om 13.55 uur waren we weer terug in Stein. Het was vandaag een rit van +/- 114 km over een geaccidenteerd parcours met een gemiddelde snelheid van 28 km/h. Ook vandaag hebben we goed samen gereden en zijn er geen lekke banden of andere materiaal problemen geweest.

Groetjes, Rene
PS John is zondag jarig en John Schijns heeft ook voor hem een mooie gelukwens aangemaakt op de pagina 'Verjaardagen' van onze site.(broncode alleen voor de PC beschikbaar.)
John proficiat en nog vele gezonde fietsjaren toegewenst.

Garmin Data: https://connect.garmin.com/activity/916988697#.Vg_XH9_kNU4.email

 

 

 

WTC Hendrix Bouw