.

Vandaag stond de laatste rit van dit jaar (een rit waarvan een ritverslag en foto's gemaakt worden) op het programma. Vanaf 1 november is het winterprogramma van toepassing, waarin door de diverse coureurs de conditie op peil gehouden wordt door o.a. te fietsen (wegfiets,mountainbike of spinning ), te schaatsen of te fitnessen. Door het goede fietsweer stonden er vandaag onder zonnige omstandigheden bij een temperatuur van 10 Gr., 11 coureurs aan het vertrek. De meeste aandacht ging uit naar Wino, die na een lange periode van afwezigheid weer van de partij was. Hij was zelf heel blij er weer bij te zijn en werd dan ook door de groep met applaus ontvangen. Wino was echter op zijn winters gekleed, met Ski-jack en Snowboots. Hij was de afgelopen maanden veelvuldig in Spanje geweest en had daardoor de binding met het Nederlandse klimaat verloren. Bijna iedereen stond, (vanwege het mooie weer) dan ook niet al te warm gekleed aan het vertrek. Er waren echter 2 uitzonderingen, en dat waren Frans en Piet die in zomertenue met korte koersbroek aan de start stonden. Er stonden om 10.00 uur 11 coureurs aan het vertrek.
De deelnemers waren: Jan, Jo, Rene, Wino, Piet, Nico, Frans, Michel, John, Jos B en Theike.
Dan kwam de vraag: Waar gaan we naar toe? Er waren diverse voorstellen, met o.a. Bruggen, Alken, Bocholtz en Eupen. Na wat discussie werd het Eupen en vertrokken we met Piet en Rene op kop naar Beek. In het peloton waren echter diverse geluiden te horen van coureurs die de bestemming Eupen (gezien o.a. de tijd van vertrek) toch te ver vonden. Daarom werd opnieuw overlegd en gekozen voor de bestemming Les Plènesses op het industrieterrein in Thimister. Piet en Rene bleven het peloton in een mooi tempo op sleeptouw nemen en fietsten naar Schimmert en Valkenburg. Hier werd gezamenlijk de Dahlemerberg beklommen en vervolgens ging het richting Margraten. Wino had al diverse keren gevraagd: Is het nog ver tot de pauze? Zijn gezicht was al rood aangelopen, hij had het warm en ook nog brandende voeten. Dat kon ook niet anders met de ski kleren die hij aan had. Dus werd er even gestopt en kon Wino zich verkleden. Met Piet als koerskapitein ging het nu
verder via Margraten naar Reymerstok, Euverem, Beutenaken en Slenaken.Hier namen we de bekende route naar Hombourg. Rene en Piet verlieten hier de koppositie die vervolgens door wisselende kopmannen werd ingenomen.
Op weg naar Henri Chapelle kreeg Nico een bloedneus en moest even van de fiets. De beklimming naar Henri Chapelle was een martelgang voor Wino, maar door de inzet van hulptroepen kon hij toch bij de groep blijven en kwamen we samen boven. Vervolgens kwam Jan naar voren en hij voerde ons (met veel dalende wegen) via de bekende weg naar de bakker op het industrieterrein in Thimister. Het was nu 12.15 uur en de afgelegde afstand bedroeg 50 km. Helaas was er op zaterdagmiddag geen koffie of chocomel te krijgen, maar wel cola en vlaai. Frans die komende week jarig is, trakteerde op vlaai, en die lieten we ons goed smaken. Wino had even nodig om bij te komen en begon als laatste met het nuttigen van de vlaai. Deze pauzeplaats is door Piet ontdekt en het is er goed toeven. Alleen de akoestiek van de eetruimte is slecht, waardoor er bij het praten een geweldige galm ontstaat en het

voor diverse mannen moeilijk is om de gesprekken goed te volgen. De terugreis ging met wederom Jan op kop naar Clermont. Hierna kwam Nico op kop en samen met Jo reden ze kop over kop in hoog tempo door het dal van de Berwinne naar Val Dieu en daarna met continue Nico op kop naar S'Gravenvoeren en Mesch.
Hier verliet Piet de groep en hij ging nog wat extra kilometers maken. Wino kreeg het steeds moeilijker maar met wat geestelijke en fysieke ondersteuning van enkele ploegmaats lukte het hem toch om bij de groep te blijven. Nu namen we de Molenweg en met wisselende kopmannen fietsten we naar Rothem en Meersen. Hier verliet Wino de groep en ging alleen verder naar Meersen. Hij moest nog wat regelen in Bunde was zijn verklaring.
Maar of dat de echte reden was ?? Waarschijnlijk wilde Wino met dit smoesje afscheid nemen van de groep en op eigen tempo terug naar huis fietsen. Het is hem vergeven, want hij had toch al goed zijn best gedaan met de weinige kilometers die hij de afgelopen maanden gefietst heeft. Wino kan wel veel talent hebben, maar hij komt op een leeftijd dat talent alleen niet meer voldoende is. Via Ulestraten kwamen we in Beek en vandaar ging het naar Elsloo en Stein.


Om 14.30 uur waren we weer terug in Stein. De gereden afstand (Stein-Stein) bedroeg 103 km, ruim voldoende voor de tijd van het jaar. Veel dank zijn we ook dit seizoen weer verschuldigd aan John S. voor het onderhouden en bijwerken van onze Site. John namens ons allen hiervoor onze welgemeende dank.

Groetjes, Rene

 


 

Garmin Data: https://connect.garmin.com/modern/activity/943069175#.VjTOZSsvQlU.email

WTC Hendrix Bouw