.

Aubel 2-9-2015

Vandaag is de temperatuur iets lager dan de afgelopen dagen, dus even uitzoeken wat de juiste kledij is voor vandaag. De variatie bij de deelnemers is groot van zomers tot warm vest en kniebroeken. Na lange afwezigheid kunnen we Wino begroeten. Er staan negen mannen aan de start en zoals gewoonlijk op woensdag komt vijf over negen Jantje eraan. De deelnemers zijn Jo, The, Nico, Michel, Piet, Frans, Thei, Wino, Jan en Jantje. Bij het overleg over de route wordt aangegeven dat vandaag de koninginnenrit in de Vuelta om half twee wordt uitgezonden. Ook de weersverwachting is niet helemaal zeker en zodoende wordt besloten om naar Herve te gaan. Piet wil nog via wat omzwervingen hier naar toe rijden, mar Jan geeft aan dat hij liever rechtstreeks naar een bestemming wil rijden. Waarop Piet hem aangeeft dat er een stuur op zijn fiets zit en er dus bochten kunnen worden genomen. Dan met Piet en Thei op kop van start. Ze rijden in een prima tempo via Catsop en Moorveld naar Meersen en dan de Geulhemer op. Het is een goed tempo en Nico blijft rustig in de groep rijden. Maar wat verder in Scheulder gaat hij Thei voorbij en neemt hij het tempo over. Piet gaat dan ook meestal nog iets sneller rijden en Thei probeert enkele keren samen met Piet het tempo weer naar een prettig nivo te brengen. Soms lukt dat maar Nico laat zich weer terugvallen naast Piet.
Via een zeer gevarieerde keuze van weggetjes komen we in de Voerstreek en Piet kiest via de beklimming in St Martenvoeren naar Aubel. Inmiddels hebben we er een dikke vijftig kilometer opzitten en willen een aantal mannen hier gaan koffie drinken. Na enig overleg stoppen we hier nemen plaats op het bekende terras. Ook zit Gerrit Maessen hier. Piet belt Ger en spreekt af hem tegemoet te rijden in de richting van Banneux. Als we vertrekken wordt Jan door een wesp gestoken bij het opzetten van de helm. De dames die naast ons zijn aangeschoven en bekijken de schade en geven het advies om er azijn op te doen. Na het vertrek neemt Michel de kop en gaat in een strak tempo naar Val Dieu en dan richting Vise.
Onderweg neemt Frans de kop over en laat zien wat hij in huis heeft. We spreken vaak over Nico die ondanks zijn achtenzeventig nog flink gas geeft, maar Frans kan er ook wat van. Hij wordt binnenkort zesenzeventig en vooral bergop laat hij velen van ons achter zich. In Vise is er op woensdag markt en dat zorgt voor veel verkeersoverlast. Het is dan ook zigzaggen door de file en dat gaat meestal goed ondanks soms precaire situaties. Voor Eijsden volgt een plaspauze en wordt in gezapig tempo verder gereden, hetgeen zo goed bevalt dat ook als de plassers zijn aangesloten nog enige tijd zo door gaat. Dit brengt Nico, die dit maar niks vindt, tot de opmerking 'jongens hebben jullie de rozenkrans nog niet uit?' Even later hebben we geluk als een auto van rechts laat zien dat hij voorrang heeft en met een behoorlijke snelheid voor ons op duikt. Weer gelukkig geen incident. In Maastricht gaan we richting Smeermaas en is er onduidelijkheid over de route. De groep wordt zo in twee groepen verdeeld en er wordt even gewacht. Nico houdt het voor gezien en gaat in zijn tempo door richting Stein. De rest komt even later weer samen en zo gaan we samen naar huis. Vooraf nemen we nog afscheid van Frans en Michel die enkele weken naar de Provence vertrekken. Het wordt de komende weken iets minder met de deelnemers. Na precies 100 km zijn we weer thuis en kunnen we gaan genieten van onze Tom.

Groeten, Jan


Garmin Data: https://connect.garmin.com/activity/885878361#.Vegsb4CM3qg.email 

WTC Hendrix Bouw