.

img

Verslag van 29 april 2015

Rit naar Herstappe


Vanmorgen om 9 uur stonden 6 coureurs aan het vertrek. Het waren Piet, Nico, Rene, Martin, Jan en Theike. Afmeldingen waren er van Jo, Michel en Frans. Zij vertoeven momenteel in Spanje en nemen deel aan de ronde van Salou. Het was vandaag bij de start zonnig maar wederom koud weer en slechts 6 Gr. Volgens de weersvoorspelling zou het vanmiddag 15C kunnen worden. Op verzoek van Jan, die op tijd thuis moest zijn, werd aan Piet gevraagd om een rit uit te zetten waarbij we om 2 uur terug zouden zijn. Dit was wel aan Piet toevertrouwd en gezamenlijk werd besloten om tegen de wind in naar Herstappe in Belgie te fietsen. In rustig tempo ging het met Piet op kop binnendoor via Geulle naar Maastricht en vandaar ook weer binnendoor naar de brug van Eben-Emael. Nu voerde de route naar Wonck.
Piet bleef mooie binnenwegen uitzoeken en uiteindelijk kwamen we na een heel steile beklimming en diverse goed te fietsen veldwegen in Sluizen.

Theike was door een opkomend griepje niet in goeden doen, maar door het tempo aan te passen bleven we toch goed bij elkaar. Piet was in zijn element en voerde ons als een echte veldheer door het Waalse land. We fietsten vervolgens (ook weer over vele betonbanen en mooie veldwegen) naar Herstappe waar Piet een pauzeplaats in gedachten had. Bij aankomst in Herstappe bleek, dat het cafe op dinsdag en woensdag gesloten was. Piet was echter niet voor een gat vangen en leidde ons naar een ander cafe in Piringen. Na 70 km arriveerden we hier om 11.45 uur, en konden vervolgens aan onze welverdiende koffie. Vlaai was hier niet aanwezig waardoor we aangewezen waren op onze eigen proviand. Na een half uur gingen we weer op pad met wederom Piet als parcours kenner. De wind stond gunstig en met Nico als mede kopman reden we nu binnendoor huiswaarts via o.a. Tongeren, Kleine Spauwen, Mopertingen en Smeermaas naar Maasmechelen. De route was niet standaard, want Piet wist altijd weer binnenwegen te vinden die de meeste coureurs nog nooit gefietst hadden. In Maasmechelen verliet Piet de groep, want hij had Leny beloofd dat hij met asperges zou thuiskomen en dus vervolgde hij als eenzame fietser zijn weg richting Maaseik.
Om 13.45 uur waren we weer terug in Stein en dus was Jan ruim op tijd weer terug. De gereden afstand (Stein-Stein) bedroeg 110 km. Voor Martin was het vandaag een afscheidsrit. Het gaat voor een maand op hoogte stage naar Benidorm in Spanje, om zich hier voor te bereiden op het vervolg van ons fietsseizoen. Als groep hebben we vandaag goed en rustig gereden en was het voor de deelnemers dan ook weer een mooie fietsdag.

Groetjes, Rene

 

Garmin data:

https://connect.garmin.com/activity/760161482#.VUDRkAfsm-Y.email

Hendrix Bouw

 

WTC Hendrix Bouw