.

img

Verslag van 27 oktober 2015

Fietsverslag Entenpfuhl (Duitsland)

Ondanks dat gisteren avond laat de geplande rit op de woensdag verschoven werd naar dinsdag stonden er om 10 uur toch acht coureurs aan het vertrek. De reden voor het verplaatsen van de rit naar dinsdag was het feit dat de weersvoorspelling voor vandaag uitstekend was, terwijl er voor woensdag regen voorspeld werd. Het was vanmorgen dan ook prima weer met volop zon en een temperatuur van 14 Gr. Het zou echter bij volop zon 20 Gr. kunnen worden.
De deelnemers waren: Piet, Jan, Rene, Jo, Michel, Nico, Jos B. en Jantje. Piet stond er na zijn vakantie in Griekenland ook weer stalend bij, hij was uitgerust en de weersomstandigheden spraken hem wel aan. Nico had thuis moeite moeten doen om vanmorgen aan de start te staan. Normaal gaat hij op dinsdag met Truus fietsen, maar hij had permissie gekregen om met ons mee te gaan. Hij had Truus echter wel moeten beloven dat hij om 14.00 uur bij de Pondarosa zou landen, waar Truus op hem zou wachten. Gezamenlijk werd de ritkeuze bepaald en we kozen voor Entenpfuhl (nabij Aken).
Met Piet als wegkapitein en samen met Rene op kop ging het dan ook in een rustig tempo via Beek, Geverik, Oensel, Schimmert en Aalbeek naar Hulsberg. Onderweg konden we genieten van de prachtige landschappen en de mooie herfstkleuren van bomen en struiken. Vervolgens ging het verder naar Schin op Geulle, Wijlre, Gulpen, Partij en Mechelen. Piet bepaalde de route en het ging nu over een prachtig parcours met diverse hellingen en binnenwegen naar Terziet. Hier nam Jos de leiding en samen met Nico kwamen ze op de hellingen die volgden altijd met lichte voorsprong boven.

Via Sippenaeken, Gemmenich, Kelmis en Hergenrath kwamen we uiteindelijk na wederom diverse heuvels beklommen te hebben aan op onze pauzeplaats restaurant Entenpfuhl, gelegen midden in een bos. Het was nu 12.10 uur en de afgelegde afstand bedroeg 50 km. Het was onbewolkt en zonnig, maar we konden niet plaats nemen op het terras, aangezien de zon niet boven de bomen uitkwam en daardoor het terras in de schaduw lag. Dan maar naar binnen, en hier konden we plaats nemen aan een tafel in het restaurant.
Piet's favoriete gerecht in dit restaurant is normaal: Franse gebakken Camembert kaas met Preiselbeeren en Toast. Hij is namelijk helemaal wild van dit gerecht.
Aangezien hij echter de afgelopen 4 weken alleen maar Grieks gegeten had, moest hij nu nog even wennen aan de Duitse keuken en bestelde daarom maar warme appeltaart met ijs. Piet genoot met volle teugen en lachte ronduit bij elke hap die hij nam. Jantje stak in een goede bui, en trakteerde de groep op een consumptie.

Om 12.45 uur gingen we weer huiswaarts en besloten werd om de bekende route via het Achener Wald te fietsen. Nico was niet blij, want hij verwachte 'pratzj' wegen, waardoor hij zijn fiets weer moest poetsen. Vanuit het vertrek kregen we een steile beklimming voor de wielen, waardoor een aantal coureurs puffend boven kwamen. Piet nestelde zich nu in de achterhoede van de groep en deed het rustig aan. Via het bos kwamen we op de Vaalserberg en vanaf hier fietsen we naar Vaalsbroek. Nu nam Jo (die vandaag een puike vorm vertoonde) de leiding en ging het in hoog tempo naar Vijlen. Vervolgens werd Jantje wakker en hij fietst in hoog tempo tot in Partij, waar Jos de kop overnam en ons via Wittem en Wijlre naar Schin op Geul en Valkenburg voerde. Hier neemt Jos doelbewust de afslag naar de Stoeperd, terwijl de rest van de groep onder aanvoering van Jantje naar Meersen fietst. Jantje (hij was vandaag in goede doen) beukte vanaf Valkenburg kilometers lang op kop en hij voerde ons via Bunde naar Oud Geulle.
Piet was inmiddels ook weer van voren verschenen en samen met Jantje reden ze ons kop over kop via Elsloo terug naar Stein. Om 14.20 uur waren we weer thuis. Of Nico op tijd was zullen we volgende keer wel horen. In Bunde nam hij een andere (volgens hem) kortere weg . De gereden afstand bedroeg 97 km. Het was wederom een mooie rit in prima zonnig fietsweer over een prachtig parcours. Volgens Jan fietsten we vandaag een tocht over de gevallen bladeren, die in het Achener Wald veelvuldig op de wegen aanwezig waren.

Groetjes, René

 

Garmin data:

https://connect.garmin.com/modern/activity/939742809#.Vi-UdamGDT4.email

 

WTC Hendrix Bouw